szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így keverj könnyen és gyorsan tejszínhabot! 6 tipp

Sulyok Józsefné, 2013. máj. 12.


Kis munkával saját készítésű finom tejszínhabot kreálhatunk, ami jobb, mint a bolti és előre elkészített hab!

Így keverj könnyen és gyorsan tejszínhabot! 6 tipp

Kemény tejszínhab elkészítésekor először a tejszínt, a habverőt és a mixert hűtsük le alaposan, majd óvatosan verjük fel a habot, mert különben vaj lesz belőle.


A habverés alatt tálunkat helyezzük egy edénybe, melybe jégkockát tettünk. Tegyünk egy tojásfehérjét – ez szaporít is – a tejszínbe, hűtsük le, és csak azután kezdjük felverni a habot.


Néhány csepp citromlé is segít, hogy keményebb habot kapjunk.


Ha a felvert habot tárolni akarjuk, forraljuk fel a tejszínt, alaposan hűtsük le, kevés cukrot tegyünk hozzá, és csak azután verjük habbá.


Az elektromos keverőgép gyakran szétfröcsköli a tejszínt a konyhában. Fedjük le egy erősebb plasztik anyaggal, lyukasszuk ki úgy, hogy a keverőlapát nyelén átbujtatva, lezárjuk az edény tetejét.


Ha a tejszínhab díszítéséhez nincs nyomózsákunk, tegyük a habot egy kis műanyag zacskóba, a száját jól fogjuk össze, hogy a hab feszüljön, csípjünk le a zacskó aljából egy darabot, azon keresztül adagoljuk a habot.
 

Kapcsolódó cikk:

Epres rolád

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!