szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így lehet fehér a karácsonyunk!

Mártha Izabella, 2013. dec. 17.


Évről évre, nem csak a gyerekek reménykednek, hogy a karácsonyuk fehér lesz. Sokunk számára nem tudjuk elképzelni ezt a meghitt ünnepet fehér pompa nélkül, mint például fehér ruhába öltözött karácsonyfa és a szállingózó hópihék társaságában.

Így lehet fehér a karácsonyunk!

Képzeljük csak el a forralt bor ízét, a ropogós fahéjas sütemények illatát, feldíszített és kivilágított karácsonyfa látványát, vidám énekek hangját és mindezt megkoronázza a frissen hulló fehér hópelyhek, a csillogó jégkristályok és az érintetlen fehér táj látványa. Ez mindenki álma a szent ünnepről, amely olyan érzést kelt, mintha egy csendes, elvarázsolt téli mese világában lennénk!

De valójában a fehér karácsony meglehetősen ritkák láthatunk hazánkban. Ezért kell a „Fehér karácsony” érzést otthonunka behozni! És ezt mivel tudjuk elérni? Fehér színű virágokkal! A fehér szín a tisztaság, az ártatlanság szimbóluma, önmagában is megtestesíti az ünnepélyességet, az eleganciát. Az öröm színe is fehér, gondoljunk csak a menyasszonyokra, a liturgiában a szentséget jelzi és az orvostudomány is fehér színnel sugározza a tisztaságot.

Ha valaki jobban megnézi, észreveszi, hogy számos fehérek virág vesz körül minket a világon. De ide tartoznak az elefántcsont, homok, gyöngy vagy krém árnyalatok, valamint a fényes tiszta fehér is. Az ünnepélyes fehérséget sugározza a magasztos szépségű rózsa, szelíd frissességű amarillisz, a lenyűgöző szépségű krizantém, a fodros könnyedségű szegfű, a nemes nagyságú kála, az apró szépségű fátyolvirág, a visszafogott érzékenységű frézia, vagy a törékeny virágú orchideák.

De ide lehet sorolni változatos szépségű és megjelenésű a hagymás növényeket is. December elejétől rengeteg fehér vagy krémszínű cserepes jácint, tulipán, krókusz található a virágüzletekben. Ha ezeket a cserepeket meleg szobába helyezzük és megöntözzük, akkor karácsonyra ők is megmutatják színpompás virágjukat!

A lehetőségek végtelenek, és minden virágcsokor alkotása egyéni ízlésünk formálja, csak rajtunk múlik mennyire váltjuk valóra álmunkat! Legyen hát fehér a karácsonyunk!

Kapcsolódó cikk:

Így lesz az ünnep után is karácsonyfád!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia