Így lesz asztalképes a szépséghibás ételed!
Sulyok Józsefné, 2014. szept. 08.
11 életmentő tipp és nem kell újrakezdeni a főzést, így megmenthetjük az ételt a megsemmisítéstől.

- A legtöbb zöldség és gyümölcs a hűtőbe való, pl. a brokkoli, káposzta karfiol. De a déligyümölcsök zöme, így a banán vagy a mangó meleghez szokott, mint ahogy a paradicsom, a paprika is. Ha nincs nagy forróság, ezeket nem kell a hűtőszekrénybe tenni.
- Ha kevert tésztába almát szánunk, reszeljük bele a tésztába, ahelyett, hogy darabokra vágnánk. A reszelt alma ugyanis jobban eloszlik a tésztában, és nem száll le a sütemény aljára. A sütemény tovább marad friss, nem szárad ki.
- A sült túrótorta aranybarna bevonatot kap, ha 10 perccel a sütemény elkészülte előtt, cukorral kevert langyos tejjel kenjük be a tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe. Így enyhén sült, különlegesen finom kéreg alakul ki a felszínén.
- Gyakran nem fogy el egyszerre egy egész tepsi valamilyen kelt tésztából készült sütemény (bukta, stb.) ami viszont csak frissen jó. Ezért, amint kihűlt, csomagoljuk fagyasztózacskóba, és tegyük a mélyhűtőbe. Fogyasztás előtt, felolvadva friss, mint amikor készült.
- A gazdagon töltött torta felvágásakor kibuggyan a krém a sütemény oldalán. Ezt megelőzhetjük, ha a három lapból a legfelső tésztaréteget már eleve cikkekre vágva tesszük rá a felső krémrétegre. Így szabályosak lesznek a szeletek is.
- A megmarad, és kiszáradt pulykasültet vágjuk kis darabokra, majd tegyük tűzálló tálba, és öntsük le húslevessel. Süssük magas hőfokon a sütőben 10-15 percig. A hús újra finom puha és zaftos lesz.
- Hogy a hal valóban ne hizlaljon, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd tegyük bele a fagyasztott hal-rudakat, és úgy süssük a sütőben. Ezzel sok zsiradékot spórolunk, és nem telítjük el a gyomrunkat olajjal.
- Sütéskor néha még egy tepsire lenne szükség. Ilyenkor fogjuk a sütőrácsot, vonjuk be alufóliával, tegyük rá az alkalmas süteményt, pogácsát, stb.
- Ha a vajas krémből kiválik a víz, tegyünk bele egy felvert tojássárgáját.
- A felpuhult burgonyaszirom újból friss és ropogós lesz, ha néhány percre a sütőbe tesszük.
- A piskótatészta levegősebb lesz, ha a keveréskor adunk hozzá egy evőkanál gyümölcsecetet.
Kapcsolódó cikk:
Ismerd meg! Zsályaecet és tárkonyos ecet
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2021.április 04., vasárnap / 18:33