szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így lesz jövőre szép dáliánk!

Sulyok Józsefné, 2015. nov. 10.


Egész novemberig a kert legpompásabb dísze lehet ez a szinte minden színben és méretben nyíló virág. 

Így lesz jövőre szép dáliánk!

Késő őszig őrzi a kertek tarkaságát, nem csoda, hogy az előkelőségek hajdan gyémánttal fizettek a Mexikóból Európába kerülő gumókért. Nos a dália azóta mit sem veszített népszerűségéből.

A színpompás virágok nemcsak a vázában mutatnak jól. Némi kézügyességgel és egy kis fantáziával akár csodaszép koszorút is készíthetünk belőle.

Ha sokáig szeretnénk gyönyörködni a látványban, vásároljunk oázis koszorúalapot. Ezt jól be kell áztatni, hogy a növény folyamatosan kapjon nedvességet.

Lehetőleg kinyílt állapotban, kora reggel vagy délelőtt vágjuk le a vázába szánt szálakat. Tovább csodálhatjuk ezeket, ha a bimbókat eltávolítjuk. A vízbe érő alsó levelek leszedése és rendszeres vízcsere szintén növeli a csokor élettartalmát.

A különböző színű és formájú dáliákból önmagában is mutatós csokor lehet. Csipkebogyó, tűztövis vagy fagyalágakkal megtűzdelve pár szál virágból is dekoratív csokrot készíthetünk.

Tippek!

Hiába rövidülnek a nappalok, a kerti teendők sokasodnak.

A mediterrán dézsásokat és az évelő fűszereket még a téli pihenő előtt trágyázzuk meg. Hideg éjszakákon fátyolfóliával óvjuk a késő őszi virágzó növényeket.

Vizsgáljuk át a szabadból beköltöztetett növényeket, és szükség esetén szabadítsuk meg a kártevőktől. Csak a levelek portalanítása után kerüljenek át a téli helyükre.

A kerti tóból szedjük ki a növényi hulladékot, algákat, a szivattyúkat emeljük ki a vízből. A parton növő növényeket tövig vágjuk vissza. 

Kapcsolódó cikk: A méhek a vizet is gyűjtik
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!