szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így működik olajozottan a konyha

Sulyok Józsefné, 2016. febr. 02.


Néhány olyan tippet mutatunk, amit nem is gondoltunk, hogy az olajjal kapcsolatba kerülhet. Vegyük például az ecetet!

Így működik olajozottan a konyha
  • Mi a megoldás arra, hogy ne tapadjon le az étel? A serpenyőt melegítsük fel és csak azután tegyük bele az olajat vagy a vajat.
  • Azért, hogy ne fröcsköljön az olaj, szórjunk egy csipet sót a serpenyőbe.
  • Ha egy evőkanál ecetet teszünk a sütőolajba, akkor az étel nem lesz annyira zsíros.
  • Spórolhatunk, ha a használt sütőolajat fémszűrőn átszűrjük, majd légmentesen edényben tároljuk.
  • Főzéshez telítetlen olajat használjunk. Ilyen az olíva, szezám, kukorica, szójabab, napraforgó, pórsáfrány, mogyoró.
  • A mogyoróolaj kiváló a magas hőmérsékletű sütéshez.
  • Az olajat újra felhasználhatjuk, ha nem barnult meg sütéskor. Ha felvette a sütött étel szagát, süssünk benne egy felszeletelt burgonyát.

Kapcsolódó cikk: A csipkebogyót adó gyepűrózsa




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia