Így spórolj a citrommal és a naranccsal!
Sulyok Józsefné, 2015. okt. 05.
8 gyors tipp és több citromot és narancsot fogyaszthatunk ugyanannyi összegből.

A szobahőmérsékleten tárolt citrusfélékből kétszer annyilevet csavarhatunk ki.
Facsarás előtt a gyümölcsöt tegyük forró vízbe.
A szárított citrushéj pedig kellemes illatot áraszt a szobában, és szekrénybe téve frissen tartja a ruhákat.
Ha csak kevés citromlére van szükségünk, a gyümölcsöt hústűvel szurkáljuk meg, ezen keresztül préseljük ki a levet. A kiszúrt ciromot alufóliába csomagolva tegyük a hűtőbe.
A citromból, narancsból úgy nyerhetjük ki a legtöbb levet, ha facsarás előtt mikrohullámúban melegítjük.
Mielőtt meghámoznánk a narancsot, tegyük 5 percre forró vízbe, ekkor könnyen lejön a héja.
A félbevágott citrom nem szárad ki, ha tojásfehérjével kenjük be a felületét. A citrom jól bírja a hűtést, így a maradékot tárolhatjuk a hűtőben.
Ha pedig egyszerre csak kevés citromra van szükségünk, vágjuk négyfelé a gyümölcsöt, és műanyag zacskóba csomagolva tegyük a hűtőbe.
Kapcsolódó cikk: Készíts dióból diókolbászt!
Facebook Twitter GoogleStartlap
2020.december 09., szerda / 19:14