szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így szép lesz a terasz és az erkély!

Sulyok Józsefné, 2015. dec. 04.


Az elkövetkezendő napokban a házak ajtaján tűzött díszek és koszorúk köszöntik a vendégeket. 

Így  szép lesz a terasz és az erkély!

A terasz is meghitt hangulatba burkolózik az illatos fenyőágak, jégkristályok és égő gyertyák, a téli ünnepek időszakában.

Egyszerű dolgokból is hangulatos dekorációt varázsolhatunk a teraszra. Egy nagy befőttes üveg alját borítsuk be egy réteg mohával, tetszés szerinti gyertyát állítsunk rá. Az üvegre kössünk a gyertya színéhez illő szalagot, tűzhetünk alá egy fenyő vagy valamilyen bogyós ágát.

A teraszon felállított fenyőfa vonzó látványt nyújt természetes anyagokkal. Például fenyőtobozokkal, fehér nyírfakéregből készült csillagokkal vagy piros almákkal.

Tobozfüzérekkel díszíthetjük fel a cserépben lévő tiszafát és mindjárt megvan a karácsonyfánk. A tobozokat vékony drótra rögzítsük fűzérbe, majd óvatosan a tiszafára helyezzük.

Egy lapos kosárból csodálatos tűzött dísz készíthető. Amelyet telerakunk borostyánnal, magyalágakkal, erdei és lucfenyővel, a közepére rakjuk a gyertyákat.

Egy tűztál, melyben nyáron a szabadban sütögetünk, most kiválóan alkalmas az ünnepi tűzött koszorú számára. A gyertyánnal, borostyánnal valamint fenyőágakkal körülvett gyertyákat szélcsendes időben a teraszon meg is gyújthatjuk.

A zománcos bögrék is jól mutatnak a terasz asztalán. Tűzdeljük meg mohával, fenyőággal, tegyünk bele egy-egy gyertyát vagy piros almát. Három-négy bögrét tegyünk egy tálcára és helyezzük az asztalra.

A karácsonyi koszorúnak régi hagyománya van. Rózsaágakból fonjunk koszorút, a tüskéket előtte vagdossuk le. Ez képezi az alapot, melyet piros bogyós magyallal, borostyánnal, fenyőgallyal tűzdelünk tele, majd akasszuk fel az ajtóra.

Egy kosár telerakva az erdőből, kertből gyűjtött kincsekkel, ennél többre nincs is szükség a téli dekorációhoz, különösen akkor, ha a fagyos tél, a dérrel is besegít.

Kapcsolódó cikk: A megdöbbentő nevű egzotikus gyümölcs

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.szeptember 05., szombat / 20:53

Mezei tücskök ellen mitévő legyek?

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:50

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:25

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 15:34

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia