szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így szép lesz a terasz és az erkély!

Sulyok Józsefné, 2015. dec. 04.


Az elkövetkezendő napokban a házak ajtaján tűzött díszek és koszorúk köszöntik a vendégeket. 

Így  szép lesz a terasz és az erkély!

A terasz is meghitt hangulatba burkolózik az illatos fenyőágak, jégkristályok és égő gyertyák, a téli ünnepek időszakában.

Egyszerű dolgokból is hangulatos dekorációt varázsolhatunk a teraszra. Egy nagy befőttes üveg alját borítsuk be egy réteg mohával, tetszés szerinti gyertyát állítsunk rá. Az üvegre kössünk a gyertya színéhez illő szalagot, tűzhetünk alá egy fenyő vagy valamilyen bogyós ágát.

A teraszon felállított fenyőfa vonzó látványt nyújt természetes anyagokkal. Például fenyőtobozokkal, fehér nyírfakéregből készült csillagokkal vagy piros almákkal.

Tobozfüzérekkel díszíthetjük fel a cserépben lévő tiszafát és mindjárt megvan a karácsonyfánk. A tobozokat vékony drótra rögzítsük fűzérbe, majd óvatosan a tiszafára helyezzük.

Egy lapos kosárból csodálatos tűzött dísz készíthető. Amelyet telerakunk borostyánnal, magyalágakkal, erdei és lucfenyővel, a közepére rakjuk a gyertyákat.

Egy tűztál, melyben nyáron a szabadban sütögetünk, most kiválóan alkalmas az ünnepi tűzött koszorú számára. A gyertyánnal, borostyánnal valamint fenyőágakkal körülvett gyertyákat szélcsendes időben a teraszon meg is gyújthatjuk.

A zománcos bögrék is jól mutatnak a terasz asztalán. Tűzdeljük meg mohával, fenyőággal, tegyünk bele egy-egy gyertyát vagy piros almát. Három-négy bögrét tegyünk egy tálcára és helyezzük az asztalra.

A karácsonyi koszorúnak régi hagyománya van. Rózsaágakból fonjunk koszorút, a tüskéket előtte vagdossuk le. Ez képezi az alapot, melyet piros bogyós magyallal, borostyánnal, fenyőgallyal tűzdelünk tele, majd akasszuk fel az ajtóra.

Egy kosár telerakva az erdőből, kertből gyűjtött kincsekkel, ennél többre nincs is szükség a téli dekorációhoz, különösen akkor, ha a fagyos tél, a dérrel is besegít.

Kapcsolódó cikk: A megdöbbentő nevű egzotikus gyümölcs

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia