szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így tárolj a kertben!

Scheftsik Tamás, 2013. szept. 25.


Azt már jól tudjuk, hogy az igazán szép belső tereknél elengedhetetlen a rend, és persze az, hogy a dolgokat megfelelően tudjuk tárolni. Ezzel nem csak teret nyerünk, hanem vizuálisan is jobb hatást érünk el, hiszen nincsen minden szem előtt. Ez igaz akkor is, ha kilépünk a házból, hiszen ha vagyunk olyan szerencsések, hogy kertünk is van, akkor jó, ha azt a maga szépségében láthatjuk.

Így tárolj a kertben!

Az elől lévő szerszámok, faanyagok, vagy éppen párnák és egyéb apróságok, amikor nem használjuk őket, akkor ronthatják a látképet. Ezért nem árt, ha a tárolási ötleteinket nem csak a házban, hanem a kertben is alkalmazzuk, hogy szép és rendezett legyen a környezetünk.

Ládák

Ha kerti tárolásról esik szó, akkor a legkönnyebb és egyik legpraktikusabb megoldás a láda. Tökéletes akkor, ha csak a párnákat szeretnénk biztonságban tudni a nedvesség elől, de akkor nagy hasznát vehetjük, ha éppen kisebb kerti szerszámokat, vagy a kandallóba való élménytűz hasábjainak keresünk helyet. A ládákat a legtöbb bútorboltban készen is meg lehet venni, ráadásul válogathatunk a műanyag, fa és fém kivitelek között, kinek milyen az ízlése és a pénztárcájának vastagsága. Persze ezek a darabok nem kifejezetten bonyolultak, így egy kis kézügyességgel mi magunk is elkészíthetjük.

Ehhez kelleni fog néhány léc, szögek, csavarok, és hogy nyitható legyen, zsanérok is. ahhoz, hogy valóban jól működjön vízhatlanná is kell tenni, ellenkező esetben nem sok értelme van a ládának, maximum esztétikai jellegű. Hogy a nedvesség kívül maradjon, vastagabb ponyvával béleljük ki, amit rögzítsünk a ládához. Ne maradjon le az anyag a tetőről sem, hogy felülről se csuroghasson be a víz. Így már alkalmas arra, hogy a kerti dolgainkat biztonságosan tárolhassuk benne.

Kisház

Egy igazán impozáns megoldás, ráadásul jelentősen több dolgot tudunk benne egyszerre tárolni. Ebben az esetben már az sem jelent gondot, ha a komplett fűtést fával oldjuk meg, hiszen a téli ellátmány könnyedén elfér egy ilyenben. Az ára sem annyira rossz, ráadásul nekünk nem sok dolgunk van vele. Tárolhatjuk benne a szerszámokat, de ha bepolcozzuk, akkor a zöldségeknek is jó helye lesz itt télen (némi homokban).

Aki nem szeretne egy kis házat a kertjébe, annak vannak „félmegoldások” is. ebben az esetben ezt szó szerint kell érteni, ugyanis tulajdonképpen egy fél kisházról van szó. ezt a lakóépület falához teszik, így ez is zárt, ám közel nem foglal akkora helyet, mint a nagyobb testvére. Tárolásra ez is kitűnő, bár természetesen nem fér el benne annyi minden, mint a másikban, ráadásul azzal is számolni kell, hogy a fával szinte mindig együtt járó rágcsálók könnyebben bejuthatnak a házba, ha annak fala mellett van a fészkük.

Rejtett szekrények

Ha nem szeretnénk látványossá tenni a tárolókat, akkor hívjuk segítségül a színeket, és persze a növényeinket. Hiszen megoldható az is, hogy gyönyörűen lefestett – és a nedvesség ellen megfelelően kezelt – fa tárolókat a kertben a növények között helyezzünk el, így azok fel sem fognak tűnni. Még jobb – abban az esetben, ha nagyobb kivitelű tárolóban gondolkozunk – ha az oldala és az ajtaja apácarács borítást kap, és azt befuttatjuk. Itt azonban figyelni kell, hogy a nyíló ajtónál ne hagyjuk a növény megfásodni, vagy válasszunk olyan szépséget, aminél ez a veszély nem fenyeget (például a hajnalka).
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia