szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így tisztítsd a táskád!

Sulyok Józsefné, 2014. szept. 15.


Fémcsat, műbőr, hasított bőr. Hogyan bánjunk velük? 8 praktikus és egyszerű fogás és mindig újszerű táskánk lesz.

Így tisztítsd a táskád!
  1. A legtöbb kanavászból vagy textilből készült táska mosható vízzel és mosószerrel. A legegyszerűbb, ha mosógépbe tesszük, de előbb fordítsuk ki.
  2. A hasított bőrből készült táskák részére kaphatók speciális tisztítószerek. Lehetőleg válasszunk szárazon használatos tisztítót, esetleg speciális szivacsot. De nem szabad túl erősen dörzsölni, mert foltok keletkezhetnek rajta.
  3. A műszálas anyagból készült táskákról először letisztítjuk a piszkot, majd mosószeres vízbe mártott ruhával alaposan töröljük át. A nagyon piszkosakat tusoló alá téve, samponos ruhával tisztítsuk meg.
  4. A sima bőrű táskát legjobb bőrápoló tejjel kezelni, mert tisztít, és puhán tartja a bőrt. Ne legyen benne szilikon, mert eltömné a pólusokat. A friss foltot nedves, alkoholmentes tisztítókendővel távolíthatjuk el.
  5. Ha valamelyik táskát meguntuk vagy kiment a divatból, akkor pár évre tegyük el a szekrénybe. A helyes tároláshoz ne tegyük nejlonzacskóba, mert a felgyülemlő nedvességtől foltos lehet. Tegyük inkább egy, már nem használt párnahuzatba.
  6. Az ujjak fénylő zsírfoltokat hagynak a világos bőrön. Ez elkerülhető, ha használat előtt impregnálóval bepermetezzük a táskát.
  7. A fémcsatok újból fényesek lesznek, ha a piszkot puha ruhával és kevés mosószerrel eltávolítjuk róluk, majd a fémet szárazra töröljük és polírozzuk.
  8. A fonott bőrből készült táskán idővel lekopik a festék. Bőrfestékkel javíthatók a hibák. Használjunk kefét, hogy a mélyesdésekben ne maradjon festék.

Kapcsolódó cikk:

Egyedi laptopok egyszerűen
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!