szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Japán díszcseresznye betegsége

Molnár Fruzsina     1 167 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szerkesztőség!

Májusban ültetett japán díszcseresznyefánk fejlődése erőteljesen hanyatlásnak indult. Törzsén zöld, mohaszerű képződmény jelent meg. Levelei kókadtak, befelé kunkorodnak, szélükön pirosas-barnás apró pöttyök és lyukak találhatóak. Korábban azt gondoltuk, a száraz idő miatt ilyen élettelen a fánk, ezért kétnaponta reggel kb. 20 liter vízzel meglocsoltuk.
Ezúton szeretném tanácsukat kérni problémánkkal kapcsolatban. Hogyan tudnánk orvosolni a fa betegségét?

Köszönettel:
Molnár Fruzsina
-1
1
szavazat
Japán díszcseresznye betegsége Japán díszcseresznye betegsége Japán díszcseresznye betegsége Japán díszcseresznye betegsége


2 HozzászólásMolnár Fruzsina
2018. aug. 23. (1 160 napja)
Kedves Izabella!

Hálásan köszönöm a tanácsát. A javaslata alapján a termékeket megrendeltem, tegnap este le is kezeltem a fát. Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy az is problémát jelenthet, hogy a fát egy már rég kivágott másik fa helyére ültettük, így azon a helyen csekély tápanyaghoz juthat a fa. Erről mi a véleménye? A Trifender talajjavítót milyen időközönként használhatom?

Köszönettel:
Molnár Fruzsina
Mártha Izabella
2018. aug. 16. (1 167 napja)
Kedves Fruzsina!

A fotó alapján a cseresznye blumeriás betegsége a probléma. Ez egy gombás betegség, de szerintem ez csak az egyik probléma lehet. A másik a tápanyag hiány, ami a sűrű öntözés miatt is kialakulhat, mivel a tápanyagok könnyen kimosódnak. Javaslom, hogy Wuxal Microplan és Wuxal Super lombtrágyával permetezze le a növényt, a talajt pedig Trifender talajjavítóval kezelje több alkalommal is.

Üdvözlettel,
Mártha Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.