szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Jégkocka mánia – mert nem csak az egyszerű változat létezik

Scheftsik Tamás, 2014. júl. 07.


A nagy nyári melegben mindenki szívesen szürcsöl valamilyen hideg italt. Éppen ezért a jég ilyenkor központis szerepet tölt be az életünkben. A gond csak az, hogy a fagyott víz elég unalmas. Azonban egy kis kreativitással, és néhány egyszerű ötlettel könnyen feldobhatjuk a hőség egyik legjobb ellenszerét is!

Jégkocka mánia – mert nem csak az egyszerű változat létezik

Kávékocka

Nem kell mindig csak az üdítőkre, vagy az italokra gondolni, amikor jeget emlegetünk. Tény, hogy nem egészen a megszokott kockáról van szó, de akár egy nagyobb pohár tejbe is tehetünk belőlük. Egészen pontosan azokról a fagyasztott finomságokról beszélünk, amik belseje kávét rejt. Ehhez nincs más dolgunk, mint lefőzni a kávét, és hagyni kihűlni. Ezután szépen kiporciózni a jégkocka készítőbe, és készen is vagyunk. A tálalásnál előre cukrozzuk meg a tejet, ha kell, és számoljunk azzal is, hogy egy darabig bizony eltarthat, amíg a kávékockák felolvadnak.

Virágkocka

Egy kellemes, romantikus kerti ücsörgéshez nagyon jó kísérő egy kis koktél, vagy jegyes üdítő. A hangulatot pedig még tovább fokozhatjuk, ha a jégkockákat is feldobjuk egy kicsit. Ehhez nem is kell más, mint hogy begyűjtsünk néhány kisebb fejű virágot, és azokat a jégkocka tartóba tegyük. Öntsünk rá vizet, és fagyasszuk le. Így színes és romantikus hűsítőt kapunk, amivel garantáltan kellemesebbé tehetjük az esténket. Fontos, hogy olyan növényeket keressünk, melyek biztosan nem mérgezőek. Ha például rózsaszirmokkal próbálkozunk, abból nem lesz gond, de azért a jég elolvadása után a díszeket ne fogyasszuk el.

Gyümölcskocka

A virágokkal, pláne a kávéval a gyerekeket nem szerencsés megkínálni, hiszen a fekete nedű nem való nekik, a virágokat pedig óvatlanul elfogyaszthatják, ami nem minden esetben olyan jó ötlet. De ez a gond is egyszerűen kiküszöbölhető, ha a jégbe apróbb gyümölcsöket zárunk. Ez lehet málna, szeder, de igazából bármilyen gyümölcs, csak a nagyobbakat aprítani kell. Ezek mehetnek a friss gyümölcslébe, de akár egy pohár vízbe is. ezzel a módszerrel nem csak azt érhetjük el, hogy a lurkók büszkén szopogatják majd a poharuk tartalmát, elvégre a felnőttekéhez hasonló dolgot ihatnak, hanem azt is, hogy a napi folyadékbevitelük megugrik, hiszen a kockák látványa is vonzó, hát még, ha kiolvadnak belőlük a finomságok.

Játékkocka

Egy kicsit viccessé is tehetjük az italokat abban az esetben, ha az előzőek egyike sem nyerte meg a tetszésünket. Ebben az esetben fogjuk meg a tartót, és minden sorra ragasszunk egy csík celluxot. A kockatartókba állítsunk egy – egy fogpiszkálót úgy, hogy a ragasztószalagot óvatosan átszúrjuk velük, így stabilan fognak állni. Ezután töltsük fel vízzel a tartót, és mehet a fagyasztóba. Ha a jég elkészült, akkor vegyük ki, és a fogpiszkálókra szúrjuk háromszög alakban kivágott papírt, szalvétát, kinek hogy tetszik. Kész is a kis vitorlásunk, ami bármelyik pohárban elhajókázhat. Arra azonban figyeljünk, hogy ittas vendég kezébe ne kerüljön, hiszen a fogpiszkáló sérülést okozhat. Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor használhatunk helyette kisebb darabokra vágott szívószálat is.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!