szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Karácsonyi bakik – nem minden arany, ami fénylik

Scheftsik Tamás, 2012. dec. 06.


A karácsony talán a legszebb ünnep, amit az évben tartunk. Ilyenkor összejön a család, mindenki örül, és előkerülnek a szebbnél-szebb díszek is. Sokszor azonban belefutunk olyan bakikba, amitől a karácsony nem lesz annyira meghitt és szép, mint szerettünk volna. Pedig ezek az egyszerű hibák kikerülhetőek, nem is kell hozzájuk sok. Egy kis odafigyeléssel az egész családnak tökéletes karácsonya lehet.

 

Karácsonyi bakik – nem minden arany, ami fénylik

Édesség

A gyerekek egyik kedvenc elfoglaltsága ebben az időszakban, hogy rájárnak a karácsonyfára, hiszen ott a sok finom szaloncukor. Sajnos azonban előfordul, hogy pénzszűkében spórolni vagyunk kénytelenek, így az édességből csak a tavalyi papír kerül vissza a fára. Szegény lurkók meg, amikor odaszaladnak, és izgatottan bontogatják a zörgős papírt, attól tartva, hogy mindjárt lebuknak, csalódottan konstatálják, hogy az bizony üres.

Lehet kapni egészen olcsó szaloncukrokat is, így ha meg tudjuk oldani, akkor ezt ne hagyjuk ki a listából, ha nem megy, még akkor is kerülhetnek finomságok a papírba. Egy kis dió, mazsola, mogyoró, vagy bármi olyasmi, ami nem romlik könnyen, és a gyerekek szeretik. Nem csoki, de biztosan örömet csal az arcukra. A másik nagy ellenség a nagyszülők régi, poros habcsókkarikája. Ezek a díszek már nagyon régóta kimentek a divatból, ettől még persze lehetne őket használni. Csakhogy a már említett osonó gyerkőcök a szaloncukor mellett ebbe is belekóstolhatnak, annak ellenére, hogy szóltunk, hogy nem szabad. Ezután pedig mehetünk a sürgősségire egy jó kis ételmérgezéssel, de jobb esetben is lőttek az aznapi vacsorának.

 

Díszek

Kinek-kinek ízlése válogatja, hogy milyen és mennyi díszt használ fel karácsonykor. Van, aki csak és kizárólag a fára szán egy-két gömböt, de van, aki az egész lakásban karácsonyi csodavilágot hoz létre, fényekkel és díszek százaival. Egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik, csupán arra figyeljünk, hogy ha nem csak mi élvezzük a munkánk gyümölcsét, akkor nem biztos, hogy jót tettünk. Mivel ez az ünnep mindenki számára fontos, így ne rekesszük ki a másikat a díszítés folyamatából, és hagyjunk neki is teret, hogy az elképzeléseit megvalósítsa. Ez persze lehet, hogy azzal fog járni, hogy kevesebb, avagy több dísszel kell dolgoznunk, de ez közel sem akkora ügy, mintha a párunk, vagy a gyerekeink rossz szájízzel gondolnának a közelgő ünnepre.

 

Állandóság

Az állandóság egy nagyon kellemes dolog, de egy idő után egy kicsit idegesítő is. Ugyanez igaz a karácsonyra is. Ha van egy dobozunk, amiben az össze díszt tartjuk, akkor előbb-utóbb mi is szembesülünk a problémával: mindig ugyanazokat az elemeket ismételjük a lakás és a fa dekorálásánál. Ez bosszantó, de nem mindig tehetjük meg, hogy elmegyünk, és új díszeket veszünk. Ezek ára ugyanis sokszor nem hogy horror, hanem egyenesen felháborító. Ez azonban távolról sem jelenti azt, hogy be kell érnünk azzal, ami van. Hiszen egy kis kreativitással, némi festékkel és ragasztóval olyan csodálatos díszeket alkothatunk, amik a karácsony hangulatát a végletekig emelik, ráadásul garantáltan teljesen egyediek.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia