szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kékítő

Sulyok Timea, 2008. ápr. 04.


A kék és árnyalatai nagyon meghatározóak otthonunkban, azonban a hálószobában ritkán alkalmazzuk. Inkább azokban a helyiségben gyakoribb a megjelenése, amelyek a vízhez köthetőek.

Kékítő

 

Ilyen a konyha és a fürdőszoba is, hiszen a kéket a tisztaság fogalmához, s a vízhez kötjük. De jöjjön most néhány jó példa arra, hogy a kék jól mutat a hálószobában is.
Legyen az klasszikus, skandináv vagy modern kialakítás a kék, világos pasztell árnyalata, megállja a helyét mindegyik stílusban. Javasolt a világosabb árnyatokat használni, mert ez ösztönző hatású és tágítja a teret. Ezzel ellentétben, a nagyon sötét árnyalatok szűkítik a teret és nyomasztóan hatnak az emberre. A hálószoba fő funkciója pedig a nyugodt pihenés elősegítése és ehhez a kék világosabb árnyalatai nyújtanak kellemes hátteret.

Mely színek és motívumok ajánlottak a kék színhez?
Javasolt a föld színeinek használata társszínként. Ez elég tág lehetőséget nyújt számunkra, hiszen a mély barnától, a fa színektől egészen a drappig, bézsig terjedhet a színskála.
Nagyon hangulatossá és kellemessé teszi a szobát a virágmotívumok finom használata. Ezek összhangja a kék eget és a virágos mezőt, vagyis a természetet juttatja eszünkbe. Ilyen harmonikus légkörben pedig valóban kipihenhetjük a nap fáradalmait.

   

 
Hozzászólások (2)

sulyok.timea
2008. ápr. 21. (5 341 napja)

Kedves Molly,

Örülök, hogy egy újabb információval gazdagíthattuk.

Üdv,

Sulyok Timea

molly
2008. ápr. 21. (5 342 napja)
Eddig azt gondoltam, hogy alapvetően a zöld színnel lehet 
ilyen megnyugtató hatást elérni. Kellemesen csalódtam a kékben! :-)