Kekszben jó a kétszínűség
Sulyok Józsefné, 2016. máj. 09.
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom és tartós sütemény.

Piknikezéshez, gyerekek uzsonnacsomagjába téve könnyen szállítható.
Hozzávalók: ½ kg liszt, 25 dk vaj vagy ráma margarin, 20 dk cukor, 2-3 egész tojás, 1/2 csomag sütőpor 1 csomag vaníliacukor, és egy evőkanál kakaópor.
A lisztben jól elmorzsoljuk a kakaó kivételével minden hozzávalót. Majd kettévesszük a masszát és az egyik adagba belekeverjük a kakaóport és alaposan összedolgozzuk.
Mindkét lapot külön-külön kinyújtjuk, majd az egyiket ráfektetjük a másik kinyújtott lapra. Az egészet feltekerjük, összenyomkodjuk és egy kicsit pihentetjük.
Közben melegszik a sütő, a tepsi elő van készítve.
Majd pihentetés után 1 cm-es darabokat szeletelünk és rátesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe és világos színűre kisütjük.
A lépések képekben:
Kapcsolódó cikk: Ismerjük meg az endíviát!
Facebook Twitter GoogleStartlap
2021.február 12., péntek / 12:08