szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kelet a lakásban

Scheftsik Tamás, 2014. aug. 05.


A keleti hangulatot megteremteni egy lakásban vagy egy házban nem is annyira nehéz feladat. Jellemzően nem is ezzel van a baj, hanem sokkal inkább azzal, hogy drága.

Kelet a lakásban

A kiegészítők, a lámpák, az apróbb – nagyobb csecsebecsék ugyanis borsos összegekért találhatnak gazdára, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak. De keseregni nem kell, hiszen rengeteg tárgyat mi is elkészíthetünk, amikhez sem sok pénz, sem pedig különösebben nagy kézügyesség nem kell.

Mécses

Talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető tárgy a repertoárból a mécses tartó. Nem csak hangulatos, de valóban egyszerű, és nem is kell hozzá olyan sok dolog. Ami azonban mindenképpen, az az üvegfesték, és aranyszínű akril toll. Ezek beszerezhetőek a legtöbb hobbyboltban, és nem is különösebben drágák. Amire még biztosan szükségünk lesz, az egy kiüresedett üveg, ami lehet befőttes, de akár egy kisebb pohár, vagy üvegváza is.

A következőkhöz szükségünk lesz egy kis kézügyességre is. az üveget fessük meg, olyan színnel, amivel csak szeretnénk. Ahhoz sem kell ragaszkodni, hogy egyetlen árnyalattal dolgozzunk, hiszen a keleti kultúrák kifejezetten szeretik a színeket. A lényeg, hogy a későbbiek folyamán az arany érvényesüljön, így a világos sárga nem a legjobb választás. Hagyjuk megszáradni az üveget, és ha ez is megvan, akkor jöhet a toll. A minta akár egyedi is lehet, de ha szeretnénk valamilyen „sorvezetőt”, akkor keresgéljünk egy kicsit a neten. Csodálatos lehet egy boltívszerű, nyúlványokkal díszített, nagyobb motívum, amit pöttyökkel és indakacsokkal is feldobhatunk. Hagyjuk megszáradni az akrilt is, és gyakorlatilag készen is vagyunk. Arra azonban figyeljünk, hogy a mosogatással csak csínján bánjunk, mert bár a festékek vízállóak, a dörzsölést, és a nagyon meleg vizet, valamint a vegyszereket nehezen viselik, sérülhetnek a minták, lekophat a szín.

Ágyvég

Egy kicsit nagyobb hangvételű munka, de megéri, mert a hatás sokkal erősebb, mint a mécsesek esetében. Ahhoz, hogy könnyen dolgozzunk, szükségünk lesz egy dekorfűrészre, osb lapra, tűzőgépre, valamint olyan anyagra, ami szintén keleti hatású.

Először is válasszuk ki a mintát, amit az ágyvéggel követni szeretnénk. Egy hagymakupola, egy lekerekített lépcsős piramis, de bármilyen forma megteszi, ami nekünk tetszik, és a kelethez kapcsolható. Ezt rajzoljuk fel az osb lapra, majd a fűrésszel vágjuk ki. Ha nem szeretnénk, hogy puha is legyen az ágyvég, akkor akár festhetjük is, a megfelelő színekkel ugyanis már ekkor is mutatós lesz. Ha azonban az is szempont, hogy a fejünket nekidöntve puha legyen az ágyvég, akkor némi szivacsra is szükségünk lesz. Az nem baj, ha csak több darabban sikerül megoldani a szivacskérdést, a lényeg, hogy befedjük az egész lapot. Ezután szép feszesen illesszük rá az anyagot, és a tűzőgép segítségével a hátoldalán tűzzük az osb laphoz. Ezt érdemes két embernek végeznie, mert így az anyag folyamatosan feszes maradhat, és a végeredmény is mutatósabb lesz. Ha ezzel is megvagyunk, akkor más dolgunk nincs, mint az ágyhoz erősíteni az alkotásunkat.

Kapcsolódó cikk: Egyedi lábtörlőt mindenkinek!

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia