szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Április eleji aktualitások

Szépzöld, 2009. ápr. 07.


Gyep

Idén későn tavaszodott, ezért az első gyepnyírást még csak most fogjuk tudni megejteni. Ne vágjuk kicsire a füvet, még most had legyen magasabb, legyen levélfelület a fotoszintézishez.

Április eleji aktualitások

Később majd lehet kisebbre is vágni, had erősödjön meg a fű. Viszont a levágott füvet szedjük össze, mert alatta elsárgulhat a gyep. Nézzük meg, hogy élesek-e a kések, mert ha nem, akkor csak szakítja a füvet, ami nem jó se a fűnek se a gazdának.

Vágás után mikor kikelnek a gyepen a gyomok, akkor azokat a Pázsitmester 1-el kiirthatjuk belőle. Mivel a szer csak a permetlével érintkező gyomokat pusztítja el, ezért meg kell várni, míg azok ~10 cm-es nagyságúak lesznek. A kezelést 15-20 fok között ideális elvégezni (javasolt a reggeli órákban és ne a tűző napon). Egy 20 grammos tasak 5 liter vízbe elegendő és kb. 100 m2-re elég. A Pázsitmester 1 Gyomirtó a széles levelű kétszikű gyomokat pusztítja el, a fűféléket nem „bántja”. Permetezés után jól mossuk ki a permetező gépet, nehogy később leperzseljük vele a virágainkat. Az se „baj”, ha van külön egy gyomirtós permetező. A készítmény méhekre nem veszélyes, viszont II. forgalmi kategóriás, vagyis zöld könyv vagy növényvédős igazolvány kell hozzá. A Pázsitmester 1 Gyomirtó kapható Webáruházunkban.

Ha sokáig nem esik az eső, akkor javasolt a gyepet öntözni és előtte műtrágyázni. Így a műtrágya bemosódik a talajba és nem perzseli a gyepet. Mindenképpen olyan műtrágyát javasolunk, amiben magasabb a kálium tartalom és tartalmaz mikroelemeket is, mert ettől erősebb és ellenállóbb lesz a fű (lásd Webáruház). Nitrogén műtrágya, különösen ammónium nitrát nem javasolt, mert kiégetheti a füvet. Az egyoldalú nitrogéntől csak felnyurgul a fű és nem lesz erős szálú.

Vakond ellen a legújabb ötlet a kénlapok elhelyezése meggyújtva és betaposva a járatba.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia