szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gondozott pázsit nélkül nincs szép kert!

Mártha Izabella, 2017. máj. 03.


Gondosan ápolt kertjeink talajában nagyon sok rovar képes áttelelni, melyek nagy bosszúságot okozhatnak a kertkedvelőknek.

Gondozott pázsit nélkül nincs szép kert!

Különösen a pázsitokban elbújó kártevőkre, mint például a földibolhára, pajorra, szúnyogra és kullancsra érdemes figyelni, amiket ha nem gyérítünk könnyen megkeseríthetik az életünket!

Az Artis® egy olyan termésnövelő mikrobiológiai készítmény, amely sem a gyerekekre, sem a háziállatokra nem veszélyes, mivel a hatóanyaga egy a talajban is megtalálható gombafajta. Ez a gomba kedvezőtlen feltételeket teremt a talajban élő és károsító rovarok lárvái számára, így azok nem tudnak elszaporodni.

A különböző gombabetegségek is megkeseríthetik a kertkedvelők életét, melyek megszüntetésére választhatjuk a hagyományos kémiai növényvédelmet vagy a vegyszermentes mikrobiológiai megoldást!

Akik nem szeretnek növényvédő szereket használni a kertjükben, azoknak kínál lehetőséget a Trifender® WP, ami nem más, mint olyan „harapós” gombákat tartalmazó készítmény, mely a talajból fertőző káros gombák (pl. rothadást, korhadást okozó fuzárium, hópenész, stb) számára kedvezőtlen életfeltételeket teremt. Összetevője a földjeinkben természetesen is fellelhető antagonista gomba, amely a talajból fertőző összes veszélyes gombaféle szaporodását és életkörülményeit drasztikusan lerontja, ráadásul  speciális működése révén a kultúrnövény gyökérzete számára optimális talajállapotot alakít ki, aminek jelentős gyökér és termésnövelő hatása is van.

Talajkezelésre úgy alkalmazható a két készítmény, hogy a talaj felszínére kipermetezzük 15-30 g/10 liter víz dózisban, majd a permetezést követően alaposan (15-20 l/m2 öntözővíz) be kell mosni a gyökérzónába. Kijuttatható beöntözéssel is, csak az a lényeg, hogy a termék kerüljön be a talaj mélyebb rétegeibe!

Ha mindezeket a munkákat elvégeztük, és gondoskodtunk a gyepfelület megfelelő tápanyag ellátásáról is Wuxal Pázsit gyeptrágyával, így jó esélyünk van rá, hogy pázsitunk színével, állagával messzire hirdeti a gondos ápolásunk eredményét!

Kapcsolódó cikk: Növényvédelmi felhívás: támadnak a gombabetegségek

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia