szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kertészkedjünk gyerekek!

Mártha Izabella, 2014. ápr. 25.


Még egy kicsi kert is nagy csodát és felejthetetlen élményt tud nyújtani a gyerekeknek. Egy kertben a gyerekek sok mindent fedezhetnek fel és figyelhetnek meg: ahogy egy rügyből virág lesz, a virágból termés, ahogy a termés érik, a színe megváltozik és végül egészséges, vitaminokban gazdag finomság lesz belőlük.

Kertészkedjünk gyerekek!

Melyik növény a legjobb?

Nemcsak a kertben lehet kertészkedni, hanem az ablakpárkányon vagy az erkélyen is szorgoskodhatnak a kis kerti törpék. Hogyan tudjuk a gyermekek érdeklődését felkelteni úgy, hogy a kedvüket se veszítsék el gyorsan?

Gyorsan növő növények

Ha gyerekekkel együtt kertészkedünk akkor gyorsan fejlődő növényeket válasszunk. Ha túl sokáig tart, amíg az első zöld levél kikandikál a földből, gyorsan elvesztik a kis kerti törpék a türelemüket és a kedvüket. Turbo növények, mint a cukkini, uborka, tök, cukorborsó a legjobb választás. Cukkini, például egy éjszaka alatt akár fél métert is nőhet. Nagy szemük lesz másnap reggel a kis hobby kertészek, hogy a kis növényük mekkorát nőtt egy éjszaka alatt!


A gyógy- és fűszernövények, mint a snidling, petrezselyem, bazsalikom, zsálya, rozmaring, kakukkfű, menta és a citromfű szintén gyorsan növekszik. Ezen kívül a gyógynövények illatosak, így jó játék lehet belőle, hogyan tudják azokat a gyerekek bekötött szemmel felismerni.
A szupergyors növekedési listát a zsázsa vezeti: két-három nappal a vetés után lehet őket vágni!

Gyönyörű virágok

Növények, amelyek különösen szépen virágoznak szintén nagy örömet okoznak a gyerekeknek. Ezen kívül vonzzák lepkéket, katicabogarakat és a méheket. Ugye ismerős, amikor a gyermekek izgatottan nézik az ablakpárkányról vagy az erkélyről a mini-virágrétet, ahogy a rovarok beporozzák a virágokat?

Természetesen védjük a növényeket

Attól sem kell tartanunk, ha a növényeket valamilyen betegség vagy rovar támadja meg, hiszen számos biológiai készítmény áll rendelkezésre. Ezekkel a termékekkel úgy tudjuk a káros szerveket elpusztítani, hogy sem a gyerekünk sem pedig a házi kedvenceink egészségét nem károsítjuk!

Növények betakarítása

A legnagyobb élmény a gyerekeknek a kertészkedésben a betakarítás. Legszívesebben a szamócát és a koktélparadicsomot ízlelgetik, amelyet akár azonnal meg is ehetnek. Ezeket a növényeket akár balkonládába is lehet palántázni!

Jól fejlődik a retek is, körülbelül három héttel a vetés után már lehet az elsőket enni.

Vagy ez túl csípős lehet a gyerekeknek? Nem, hogyha a növekedése során mindig nedvesen tartjuk a földjét, vagy ha fogyasztás előtt megsózzuk!

A gyors betakarítás sikerét garantálja a saláta is, feltéve ha sikerül távol tartani a csigákat! Friss zöldség, gyümölcs fogyasztása és a kertészkedő gyerekek mosolya mindenki számára megfizethetetlen élményt tud nyújtani attól kezve hogy a magokat saját kezükkel a földbe teszik és a finom temést leszedik és elfogyasztják!
 

Kapcsolódó cikk: Hurrá, virágzik a szamóca!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia