szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Készíts ajándékot karácsonyra! – Hógömb és díszkeretek

Scheftsik Tamás, 2013. dec. 11.


Nyakunkon a karácsony, és sokan nem tudják még, hogy mi legyen az ajándék. Ezt sok minden befolyásolja: időhiány, ötlethiány, és a legtöbb esetben a pénz. Hiszen nagyon nehéz olyan ajándékot találni, ami személyre szabott, olcsó, és könnyen beszerezhető. Vag mégis? Csak éppen magunknak kell elkészíteni, mert így tehetjük egyedivé, olcsóvá, és igazán személyre szabottá!

Készíts ajándékot karácsonyra! – Hógömb és díszkeretek
Kép forrás: www.craftionary.net

Hógömb

Azok, akik szeretnek kézzel készített ajándékokat adni, tudják, hogy nem kell leragadni a süteménynél, esetleg a montázskép számítógépen történő összerakásánál. Ennél azért jóval bonyolultabb, és persze sokkal látványosabb lehetőségeink is vannak, csak egy kicsit kutakodni kell. Ilyen a hógömb is, amit szinte mindenki szeret, van is otthon legalább egy, de mégsem igazán a mi ízlésünk ez azonban most megváltozhat, hiszen elkészíthetjük a saját (vagyis az ajándékozott) szájízének, stílusának leginkább megfelelő darabot.

 Ehhez mindenképpen szükségünk lesz egy befőttesüvegre. Ennek a formája is lehet egyedi, de nem kötelező, tökéletesen megfelel egy egyszerű „lekváros” üveg. Ezt azért megéri alaposan kitisztítani, de ezen felül nem is kell más. Be kell szereznünk vízálló, erős ragasztót is, erre tökéletes az epoxi, valamint kelleni fog hónak való anyag, desztillált víz, illetve apróbb díszek és egy kis glicerin. Ez utóbbi bármelyik gyógyszertárban beszerezhető, és nem is drága anyag. Az apró díszeket úgy válogassuk össze, hogy jelentsenek valamit a megajándékozottnak.

Ezek lehetnek gyöngyök, kis figurák, szinte bármi (ha fém kütyü kerülne az üvegbe, azt előtte kezeljük le rozsdásodás gátló anyaggal). Ragasszuk a figurákat a befőttesüveg tetejébe, a hónak való anyagot pedig szórjuk az üvegbe. Ez lehet műhó, csillámpor, de szinte bármi, ami apró, és hó-ként funkcionálhat. Az apró szemcséket keverjük össze a glicerinnel, mert így elkerülhetjük azt, hogy összeragadjanak, illetve egy kicsit lassabb lesz a „hóesés” is. A vizet töltsük az üvegbe, majd jó szorosan csavarjuk rá a tetejét. A kupakot is érdemes rögzíteni, hiszen így biztosan nem fog szivárogni a gömb. Rázzuk meg, és gyönyörködjünk a művűnkben!

Montázs

Azok, akik nem akarnak ennyit pepecselni, és egyébként is nagyon jó ötletnek tartják a montázs képeket, azok készítsenek olyat bátran! De hogy ne mindig ugyan az legyen a menete, most tegyünk bele egy kis csavart. Szerezzünk be egészen kicsi, közepes, és fénykép méretű (legnagyobb) képkereteket. Ezeket rendezzük szépen össze, ahogy nekünk tetszik. Nem kötelező egyetlen síkban mozogni, nyugodtan kerülhetnek egymásra is a keretek. A kialakított elrendezést rögzítsük. Ezt megtehetjük ragasztóval is, de ebben az esetben extra erőset válasszunk, és használhatunk apró szögeket is. Ez utóbbinál legyünk nagyon óvatosak, nehogy a keret szétrepedjen. Ezután már csak a megfelelő képeket kell kikeresni, és készen is vagyunk.

Kapcsolódó cikk:

Az örök divat: fa bútorok, kicsit másként
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!