szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így készíts 4+1 díszes kaspót!

Scheftsik Tamás, 2013. nov. 04.


Ahhoz hogy igazán szép virágtartóink legyenek, nem kell feltétlenül a cserepekkel bajlódnunk. Hiszen a piac telített a szebbnél szebb kaspókkal, amik – bár az áruk horror kategória – ellátják a díszítő feladatot. Sokan azonban nem ezt szeretnék.

Így készíts 4+1 díszes kaspót!

Hiszen igazán különleges darabokat tömeggyártástól nem várhatunk, ahhoz magunknak kell kezünkbe venni az irányítást. Ebben az esetben pedig nem is kellenek a kaspók, tökéletesek erre a célra a cserepek is

Kavicsos

Akinek elég ideje van, az egyesével is ragasztgathat, akinek annyi azért nincs, annak előre elkészített „csempe” is a rendelkezésére áll. Igen, kavicsdíszítésről van szó, ami gyönyörű cserepeket eredményez. Ha nem szeretnénk, hogy a kövek közötti lukak megmaradjanak, akkor nincs más teendőnk, mint fugázó anyaggal átkenni az eredményt, és szépen letisztázni. Így egyszerűbb lesz a takarítása, de akkor is gyönyörű, ha az utolsó lépést kihagyjuk.

Festett

Talán ez a legegyszerűbb megoldás, amivel élhetünk. Ehhez nem is kell más, csak némi festék, és persze egy kis türelem. Ha nincs túl nagy kézügyességünk, akkor egyszerűen csak egy színnel fessünk, ha azonban érzünk magunkban elég alkotó kedvet, és tehetséget, akkor mintákkal is dolgozhatunk.

Rattan

Nagyon sokan szeretik a rattan kiegészítőket. Ezek ára azonban igencsak húzós, és akkor még finoman fogalmaztunk. Ha nem ragaszkodunk a bolti kivitelhez, akkor nagyon romantikus, és a rattannal szinte tökéletesen azonos cserepet hozhatunk létre. Ehhez nem is kell más, csak egy kevés madzag, és némi ragasztó. A cserepet tisztítsuk meg, és az alját ragasztózzuk be. Ezután lassan kezdjük el feltekerni rá a madzagot úgy, hogy bizonyos távolságok után le is ragasztjuk. Amikor a tetejére érünk, azt is kenjük be a rögzítővel és tekerjük végig a madzagot, majd a felesleget egyszerűen vágjuk le.

Képpel

Tökéletesen egyedi darabokat hozhatunk létre, ha az emlékeinket használjuk. Egészen pontosan a képeket, amikhez csak dekupázs ragasztóra lesz szükségünk. Itt is először tisztítunk, majd ragasztózunk, ezután jöhet a kép, majd még egy réteg ragasztó. Hagyjuk megszáradni, és készen is vagyunk. A képeket érdemes egyszerű papírra kinyomtatni, mert a fotópapírral meggyűlne a bajunk. Természetesen nem kell saját képekhez ragaszkodni, az is tökéletes, ha szalvétát használunk minta gyanánt, az eljárás nem változik.

+1

Ha nem akarunk sem színekkel, sem anyagokkal díszíteni, akkor is vannak lehetőségeink. Miért ne használhatnánk magát a növényt ékítésre, ehhez a cserepet egy – két helyen óvatosan ki kell fúrnunk. Ez nem lesz olyan egyszerű, de ha sikerül, akkor igazán pompás lesz a végeredmény. Ültessük el a növény egy részét a cserép tetejébe, a többit pedig a lukakba.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!