szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Készíts menő gyerekjátékok saját kezűleg!

Scheftsik Tamás, 2013. okt. 28.


A mai világban nem egyszerű a fizetésből kijönni. Hát még akkor, amikor az embernek gyereke is van, aki bizony szeretne szép játékokat, de sajnos ezekre sincs pénz. Ne keseredjünk el, mert van megoldás. Így készíthetünk babaházat, játékkonyhát, kesztyűállatot és a most sláger Minion figurát!

Készíts menő gyerekjátékok saját kezűleg!

Az ember egyszer-egyszer még kisajtolja az adott dolog árát a pénztárcájából, de ez sokszor nem sikerülhet. Ellenben otthon mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy elkészítse a gyereke számára a vágyott játékot, amihez nem is kell sok dolog, csupán néhány filléres apróság.

Zokni és kesztyűállatok

Bizony a kicsik kedvencei a plüss állatkák, amik ára azonban sokszor igencsak húzós. Persze néha azért belefér, de persze a gyerekek nem csak nagyritkán szeretnének ilyen kis játékokat. Ha van egy kis kézügyességünk, meg egy-két olyan zoknink, vagy kesztyűnk, esetleg kinyúlt pulóverünk, pólónk, amit hajlandóak vagyunk feláldozni egy állatka készítéséhez, akkor a folyamatos játékellátás elé semmi sem gördíthet akadályt.

A legegyszerűbben elkészíthető a kígyó, a nyúl, vagy a maci. Ezekhez még szabásmintákat is találhatunk a neten. De aki nem akar ezzel szórakozni, az hagyja szárnyalni a fantáziáját, és alkosson olyan lényeket, amik adott esetben még nem is léteznek. Ez egy felnőtt számára lehet, hogy gondot okozna, ám egy gyerkőcnek külön kihívás, és érdem, hogy neki olyan állata van, amihez még történetet is kell alkotni, illetve, hogy rajta kívül senkinek nincs olyan!

Babaház

A kislányok egyik kedvenc játéka a babaház, amit azonban a legtöbb család nem engedhet meg magának. Sokszor láthattunk már ilyen kis épületeket fából elkészítve, ami tökéletesen helyettesíti a bolti házat, ám ehhez egy nagyon jó kézügyességgel rendelkező, a barkácsolást kedvelő anyuka vagy apuka kell, ami sokszor nem adott. Persze nem csak fából lehet szép kis házakat alkotni.

Egy nagyobb, vastag falú doboz is tökéletesen megfelel a célra. Arra kell csak figyelni, hogy a doboz tartását meghagyjuk, azaz ne vegyük le egy az egyben az egyik oldalát, csak vágjuk körbe. Így a tartása sokkal jobb lesz, és a gyerek gond nélkül bele tud nyúlni. Fessük, vágjunk rá ablakokat, ragasszunk bele emeletet, falakat, lépcsőt, hiszen ezeket is el lehet készíteni kartonból.

Ha hiánycikk a doboz, vagy a gyerkőc egy kicsit durvábban játszik, mint amit a papír elvisel, akkor használjunk nagyobb műanyag palackokat. Ezzel ugyan kisebb lakásokat lehet csak kialakítani, de biztosan strapabíróbbak a karton családi házaknál. Arra nagyon kell figyelni, hogy a kivágott műanyag éles lehet, így a vágási felületet le kell tisztázni, miután elkészültünk, vagy le kell ragasztani egy anyagdarabbal, mintha keretbe foglalnánk.

Szekrény – konyha

Nagyobb volumenű átalakítás, de tartós, és szép játék lesz belőle. Kelleni fog hozzá egy kiszuperált, ajtókkal ellátott szekrény. Ez lehet komód, de a régi konyhaszekrény is tökéletes, ha már nincsen rá szükség. Rakjunk bele polcokat, és az ajtót egy kicsit alakítsuk át. Hagyjuk meg az egyik zsanért, de a másikat, az ajtó ¾-ével együtt vágjuk le – így megvan a mikró. A másik ajtóra vágjunk egy lukat, és tegyünk pele plexit, vagy egy átlátszó műanyag lapot, és kész a sütő. A tetejére fessünk főzőlapot, és ha kell, akkor egy kiszuperált csőből alkossunk mosogatót is.

+1

A hatalmas Minion őrületre tekintettel ezeket az aranyos kis sárga lényeket is elkészíthetjük a gyerkőcnek. Nem kell hozzá más, mint kézügyesség, alkoholos filc, vagy olyan színező, ami nagyon tartós, és a gyerekeknek készült csokitojás belseje. Egész pontosan az a kapszula, ami a játékokat rejti. Ez ugyanis sárga, kapszula alakú, tehát sok munkánk már nincs is vele.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia