szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Készítsünk ültető asztalt

Sulyok Józsefné, 2015. júl. 14.


Különösen tavasszal, amikor újra be kell ültetni a virágcserepeket és a ládákat, és a hajtató-tálcáról a palántákat egyesével kell átültetni kicsi cserepekbe, praktikusnak bizonyul egy ültető-asztal. 

Készítsünk ültető asztalt

Ami lehetővé teszi, hogy egyenes testtartásban, kényelmes magasságban dolgozzunk, és a legfontosabb munkaeszközök, pl. a cserepek, ültető-pálca és a földes zsák mindig kezünk ügyében legyenek. Akár egy magasabb széket is tehetünk az asztal mellé. A munka befejezése után az asztalt könnyen letakaríthatjuk, hiszen a legtöbb modell bádog munkalappal van ellátva.

Az ültető-asztalok általában fából készülnek, ezért olyan helyre kell tenni, ahol nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, tegyük zárt helyre, vagy a tetőterasz alá. Ha a föld nedves, tegyünk alátétet a lábak alá, hogy ne süppedje a földbe és így megóvhatjuk a rothadástól. Amennyiben nincs rá mód, hogy védett helyre tegyük, válasszunk keményfából (pl. akácfa) modellt.

Természetesen egy kis kézügyességgel mi magunk is összeállíthatunk egy ültetőasztalt, vagy pedig átalakíthatunk erre a célra egy régi konyhaasztalt. Amikor nem használjuk az ültető-asztalt néhány cserepes növényt, egy-két régi kézi szerszámot rakhatunk rá díszként, ily módon ezzel kicsit nosztalgiázhatunk.

A rozsdamentes acélból készült bútor teljes mértékben ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, és télen is nyugodtan hagyhatjuk a szabadban, mindenféle takarás nélkül. Ráadásul nem csal ültető-asztalként használható, hanem grillezésnél, kerti partik alkalmával is jó szolgálatot tesz oldalasztalként. A szennyeződés könnyen eltávolítható a felületéről, és kis súlyú modelleket egy ember is arrébb tudja tenni. 

Kapcsolódó cikk: Cickafark, a gyulladáscsökkentő
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!