szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kézzel készült gyerekszobák

Scheftsik Tamás, 2012. okt. 03.


Egy minden szépséggel és kényelemmel felszerelt gyerekszoba bizony nem olcsó mulatság. De nem is kell feltétlenül egy rakás pénzt költenünk, hiszen egy kis kézügyességgel, valamint kreativitással olyan gyerekszobákat alkothatunk, amelyek azt fogják eredményezni, hogy az összes szomszéd lurkó ott fog csoportosulni.

Kézzel készült gyerekszobák

Csakazértis emeletes ágy

 

Habár azt hihetnénk, az emeletes ágyra azért van szükség, hogy kis helyen is tudjon aludni két gyerkőc, az nem mindig van így. A kreatív anyukák nagyon jól tudják, hogy izgalmasabb a magasban aludni, mint egy normál ágyon. Hát még akkor, ha a létrán nem csak a hálóhelyet közelíthetjük meg, hanem egy bástyán kapaszkodhatunk fel, a kastély legmagasabb tornyának legmagasabb szobájába. De az is nagyon izgalmas lehet, ha egy csodálatos dinoszaurusz hátán kell felkapaszkodnunk, hogy a rákötözött ágyban hajthassuk álomra a fejünket. Az emeletes ágyak nagy előnye, hogy egy pár farostlemezzel, dekor-fűrésszel és némi festékkel olyan tájakat és épületeket varázsolhatunk az egyszerű faszerkezetből, amilyeneket csak szeretnénk, vagy amilyeneket a kézügyességünk enged. Ne felejtsük el, hogy egy gyerekszobában minden, vagyis minden játékterület, tehát az ágy is. Ha pedig ez így van, akkor miért ne adhatnánk egy történetet annak is.

 

Festett környezet

 

Ha az ágy átalakítása megvolt, akkor kiegészítésnek, ha nem tudtuk megcsinálni, akkor alternatív lehetőségnek lehet felfogni a falak felületét. Ugyanúgy nem kell tőle megijedni, hiszen akármit megjeleníthetünk rajta. Akár a vár belső területét, de mesefigurákat is, amit csak csemeténk szeretne. A festéshez az interneten is találunk egy sereg sablont, illetve mi magunk is kitalálhatjuk az alakzatokat. A falon ezután nem csak a festéssel, hanem ahhoz kapcsolódóan a polcokkal is lehet játszani. Ha például Mickey egér táncol a falon, akkor fessünk a kezébe egy tálcát, ami azonban egy valós polc legyen, így ezek a darabok is tökéletesen a figurák részévé válnak.

 

Babzsákok

 

Amikor azon gondolkozunk, hogy milyen bútorokat kéne tenni egy gyerekszobába, akkor bizony nagyon körültekintőnek kell lennünk. A gyerekek bizony szeleburdiak, nem gondolhatnak arra, hogy megsérülhetnek. Ebből kifolyólag a legideálisabb bútorok a babzsákfotelek és kanapék. Ha nem szeretnénk súlyos tízezreket kiadni értük, akkor mi magunk is elkészíthetjük. Nincs másra szükségünk, mint a megfelelő granulátumra, amit sok gyárból közvetlenül is be lehet szerezni, valamint egy strapabíró huzatra. Arra is érdemes gondolni, hogy ha mégis szakad a bútor, akkor se ömöljön szét a tölteléke, így inkább az alaphuzatra kerüljön egy második is.

 

Világítás

 

A fénnyel remekül lehet játszani minden szobában, és ez nincs másként a gyerekeknél sem. Akkor is fantasztikus hatás érhetünk el, ha figurákat vágunk a lámpabúrába, de az is remek, ha egyszerűen üvegfestékkel megfestjük a lámpák felületét. A színekkel a szoba hangulatát lehet fokozni: például hatalmas levelekkel, békákkal, gekkókkal díszített gyerekszobában remekül mutat egy napsárga színezetű lámpabúra, amit néhol zölddel is megbolondíthatunk, mintha a fényt megszűrnék a levelek.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia