szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kihagyhatatlan rózsakaland

Sulyok Józsefné, 2014. jún. 12.


Rózsák metszése, gondozása, trágyázása nélkülözhetetlen feladat. Hogyan vágjuk le a rózsaszálat a tőről a növény sérülése nélkül? Nézzük kinek lesz lelki ereje ahhoz, hogy a friss töveken lévő legelső bimbókat eltávolítsa a növény érdekében!

Kihagyhatatlan rózsakaland

Rózsáink már régen kihajtottak, és az első hajtások virágba szöktek. Az újonnan kiültetett rózsatövek tehermentesítése azt kívánja, hogy az első bimbókat kicsi korukban csípjük le a hajtás felével. Ha ezt megtesszük, igaz, hogy a következő virágba borulásig várnunk kell, de a hajtások erősebbek, virágaink szebbek lesznek.

Ha a virágokat a tőről levágjuk, akár vázába, akár más célból, azt mindig úgy csináljuk, hogy a szárnak a fele a tövén maradjon. Ne vágjuk le teljes szárral a virágokat, mert a lombjától, hajtásától nagyrészt megfosztott rózsatő ezt nehezen heveri ki. A megmaradt szárcsonkon fognak jelentkezni a következő virágok, melyekkel ugyanígy járjunk el.



Ősszel a rózsatövek alatti területet bőségesen trágyázzuk meg, legjobb a szarvasmarha trágyája, de bármilyen szerves trágya is megfelel. A rózsatő igen tápanyagigényes növény, de mint említettük, ültetéskor a rózsatő halálát okozhatja a friss trágyázás. Ha szerves trágyához nem jutunk, használhatunk műtrágyát is.

Kapcsolódó cikk:

Beletörik a bicskánk? Rózsaültetés helyesen




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!