szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kihajtott akácgyökerek irtása

Pósa Dezső     2 718 napja     1264 megtekintés
T. Szakértő!
Az elmúlt évben kiirtattunk egy elég nagy - 3-400 nm. - akácerdőt, sajnos a géppel sem kihúzható gyökerek ujra kihajtottak. Mivel lehet a gyökérzetet kiírtan?
Várom szíves válaszukat, tisztelettel Pósa D.
0
0
szavazat


6 HozzászólásTamás József
2016. júl. 10. (1 663 napja)
T. Szakértő!
képeket is csatolok az előző hozzászólásomta.üdv. Tamás József
Kattintson a képre a nagyításhoz
Tamás József
2016. júl. 10. (1 663 napja)
T.Szakértő!
vidéki faluban lakunk és a szomszéd akácfa csoportja ami 4-es , ami 10-16 méter magas és állítólag 60-80 éves , nemcsak leárnyékolja a lombkoronái a veteményeket és szőlőt is,hanem a talajban a gyökérrendszerén keresztül mérgezi a kertünket, az önkormányzat a lombok levágására határozatot hozott, de erre a bíróságon keresetet adott be azzal , hogy megfellebbezte a jegyzői határozatot, de Én már a jegyzői határozatnál többet akarok, mégpedig kivágni az akác csoportot ami életveszélyes is a dőlése és kora miatt is, továbbá mérgezi a kertünket , mivel a telekhatártól 3, 4 , 14 méterre van.Szakértői vélemény kellene, ami alátámassza a gondolkodásomat a következő tárgyalásra . precedens is jó lenne .köszönettel Tamás József
andróczki imre
2014. jan. 29. (2 556 napja)
Mindenféle akáchajtást vagy bokrosodást Fozát alapu 3%-os oldattal kiválóan irthat a vegetációs időalatt.Munkáját segíti a napfény a széljárás, újrahajtás esetén ismételjemeg.
Vig Ágnes
2013. szept. 02. (2 705 napja)
Kedves Márta! A Glialka a rózsaszín futóakác irtására is alkalmas, legalább 3 %-os oldatot használjon!
Személyiné Sz. Márta
2013. aug. 24. (2 714 napja)
T. Szakértő!
Érdeklődöm, hogy a Glialka megfelelő-e rózsaszín futóakác irtásához is (ami az utcáról a fél kertbe bejön sajnos), és ha igen, milyen koncentrációban? Köszönöm
Vig Ágnes
2013. aug. 21. (2 717 napja)
Kedves Dezső! Az akácsarjak kiirtására egy totális gyomirtó szert ajánlok, ami felszívódva a kihajtott növényk nedvkeringésével eljut azok gyökereibe is. A Glialkát ajánlom erre a célra.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.