szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kisfilmek

Sávosfű (Haworthia) szaporítása, átültetése

Lejátszás
Ha olyan növény szeretnénk, ami díszíti a balkont és nem kell folyton locsolgatni, ültessünk sávosfüvet!

Leander tavaszi metszése, táplálása

Lejátszás
Amikor teleltetés után újra kitesszük a kertbe, teraszra a leandert, így metszhetjük meg és láthatjuk el megfelelő tápanyaggal.

Az orchidea sikeres átültetésének titka

Lejátszás
Ha az orchidea kinőtte a cserepét így ültethetjük át sikeresen, hogy túlélje a tortúrát.

Kislevelű fikusz átültetése

Lejátszás
Így újíthatjuk meg a kis levelű fikuszt - Ficus benjamina - metszéssel, átültetéssel, tápanyagellátással.

Hibiszkusz vagy kínai rózsa szaporítása

Lejátszás
Így szaporíthatjuk a hibiszkuszunkat, vízben történő gyökereztetéssel.

Anyósnyelv átültetésének titka

Lejátszás
Ha az anyósnyelv - Szanzavéra - szaporodik és kinőtte a cserepét, tavasszal így ültessük át! Szaporíthatjuk is tőosztással.

A fokföldi ibolya átültetése

Lejátszás
A fokföldi ibolyát így ültessük át, ha csak kis hely áll rendelkezésünkre, ugyanabba az edénybe szeretnénk visszatenni. Ügyeljünk az öntözésre!

Bio megoldások a konyhakertben: Artis

Lejátszás
Létezik olyan készítmény - ráadásul magyar termék - ami megkönnyíti a biokertet dédelgetők életét: a talajlakó kártevők számára kedvezőtlen körülmények előidézésével a termesztett növények kedvében jár, ezzel növelve a betakarítható biotermés mennyiségét.

Bio konyhakert a noszvaji Nomádban

Lejátszás
Bio zöldségek szeretnénk fogyasztani? Vannak már olyan magyar vegyszermentes mikrobiológiai megoldások, melyek lehetővé teszik, hogy így is megfelelő mennyiségű termést takaríthassunk be.

Bio megoldások a konyhakertben: Trifender

Lejátszás
Harcoljunk a gombák ellen a természet erejével!

A zamia gyógyítása

Lejátszás
A Zamioculcas konytvirág féle Zamioculcas zamiifolia, Zamiapálma trópusi, évelő növény. Érzékeny a túlöntözésre. Ritkán, kis vízmennyiséggel öntözzük. Ha rohadni kezd a beteg részt el kell távolítani és a növény egy arabig érdemes szárazon tartani. Nem túl fényigényes, alakjának megtartásához forgassuk, mert általában a fény felé hajlik.

A muskátli szakszerű teleltetése

Lejátszás
A muskátli előkészítése teleltetésre: a hosszú hajtásokat és valamennyi virágot, bimbót (generatív részeket), valamint az elszáradt leveleket, vagy beteg részeket el kell távolítani, kevés zöld felületet (vegetatív részt) meghagyni, hűvös, fagymentes helyre tenni, valamennyi fény nem árt ha van. Locsolni nem szükséges, de a földlabdát ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Wuxal Pázsittal szebben nő a gyep!

Lejátszás
A Wuxal Super Pázsit műtrágyával biztosra mehet! Ideális arányban tartalmazza a pázsit számára szükséges tápelemeket. Speciális lassú feltáródású nitrogén formája folyamatosan szolgáltatja a tápanyagot.

Wuxal Super - Ettől hízik a növénye!

Lejátszás
Univerzális tápoldat és lombtrágya minden növény szereti és hízik is tőle! Magyarország egyik legkedveltebb levél- és öntözőtrágyája. Hatékony tápanyagellátást tesz lehetővé minden növényi kultúrában, cserepesnövényektől a házi kerti növényekig.