szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Konyha

10 dolog amire jó a citrom!

10 dolog amire jó a citrom!
A citromot nemcsak az ételeknek és italok különleges ízesítéseként ismerjük, vagy mint egy ősrégi bevált recept a megfázás és fejfájás ellen, hanem különleges alkalmazásokra is hasznos! A sav és az illóolaj tartalma miatt természetes tisztító és fertőtlenítő hatású és kellemes, friss illatot kölcsönöz a környezetének. Lássuk hát a tíz legjobb háztartási tippet, amit a citromból ki lehet facsarni!

Tedd az ablakra! Pliszé és a spagetti függöny

Tedd az ablakra! Pliszé és a spagetti függöny
A függönyök léte, vagy nem léte kardinális kérdés minden lakásban, házban. Nem csak azért, mert beláthatnak az utcán sétálók, vagy megleshetnek minket a szomszédok. Fontos az is, hogy hangulatot kelthessünk általuk, illetve természetesen az is, hogy a túl sok fényt kizárhassuk az adott helyiségekből. De mi a helyzet akkor, ha nem tetszenek a lógatott anyagok, vagy éppen az ablak formája állít minket válaszút elé?

Konyha ízlésre igazítva

Konyha ízlésre igazítva
A konyha kialakítása kényes kérdés. Jellemzően mindenki tudja, melyik a legjobb megoldás MIUTÁN már mindent beszereltek, és a változtatások körülményesek, és drágák. Éppen ezért először gondoljuk végig, mit is szeretnénk, miknek kell megfelelnie a térnek, és csak azután ragadjunk kalapácsot, fúrót, vagy induljunk vásárolni.

Használd ki! Sarokszekrény másképp

Használd ki! Sarokszekrény másképp
A sarkokkal az a nagy baj, hogy igen nehéz rendesen kihasználni őket. Ha meg valaki veszi a fáradságot, és szisztematikusan beilleszt egy szekrényt, akkor azon veszi észre magát, hogy nem tudja teljesen kihasználni azt. A lakás bútorai közül talán a konyhai szekrényeknél a legnagyobb a gond, hiszen mindegy, mekkora egy konyha, a hely sosem elég benne.

Konyhai csináld magad – kiegészítők saját kezűleg

Konyhai csináld magad – kiegészítők saját kezűleg
A konyhai kiegészítők között is szép számmal találunk olyanokat, amiket egyszerűen el lehet készíteni otthon is. Sőt, ha idejében állunk neki, akkor akár karácsonyi ajándéknak is tökéletes, hiszen egyedi, olcsó, és garantáltan kézműves ajándékokkal lephetjük meg a szeretteinket.

Tökéletes étkezéshez tökéletes tányér – de egyedi kivitelben!

Tökéletes étkezéshez tökéletes tányér – de egyedi kivitelben!
Az étkészlet kiválasztásánál az embernek szerencsére egyre nagyobb a lehetőségi köre, már ami a választást illeti. Sokszor mégis lehajtott fejjel, beletörődve választjuk azt a készletet, amit már nagyanyáink asztalán is láthattunk, és nincsen benne semmi újdonság.

Konyhai tárolási 1X1

Konyhai tárolási 1X1
Az embernek az az érzése, hogy időről időre feltűnnek olyan konyhai tárolási megoldások, melyek olyan problémákra nyújtanak megoldást, amik igazából nem is léteznek. Ilyenek például a tányérrendezők is, hiszen magától is megáll egy stócnyi mély, vagy lapos tányér, nem kell hozzá még rendező is. Ez ugyan igaz, de sok esetben a rendező nem csak a helyspórolás miatt van, hanem esztétikai élményt is nyújt.

Csináld magad! Téli virágok kávéfilterből és üvegfestékből

Csináld magad! Téli virágok kávéfilterből és üvegfestékből
Az embernek akkor is van lehetősége csodálatos virágokban gyönyörködni, amikor, finoman fogalmazva, éppen nincsen szezonjuk. Ez pedig nem csak annak köszönhető, hogy a virágboltokban külföldről ilyenkor is beszereznek bizonyos szépségeket, hanem annak is, hogy mi magunk is el tudjuk őket készíteni.          

Spórolj a hellyel! Kell a kamra?

Spórolj a hellyel! Kell a kamra?
Mindenki szereti a biztonságot, és azt, ha éppen vacsorát készít, vagy mondjuk tortát süt, és elfogy valami, akkor nem kell az egészet otthagyni és leszaladni a boltba, hanem van hova nyúlni. A tartalékok képzésének ideális helye a kamra, ami azonban nem kell, hogy feltétlenül egy másik helyiséget jelentsen.

5 virág, ami a konyháért kiált!

5 virág, ami a konyháért kiált!
Vannak virágok, amelyeket nyugodt szívvel tehetjük a konyhába is, hiszen ebben a közegben is kifejezetten jól érzik magukat. Ezek a növények általában kisebb méretűek, így kevesebb helyet igényelnek és gondozásuk is könnyebb.

Trendi vagy? – Egy légterű lakásrajongóknak

Trendi vagy? – Egy légterű lakásrajongóknak
A lakások belső tereinek kialakításakor mindig is voltak trendek. Ezek közül az egyik, amelyik a legrégebbiek között van a stúdió jellegű megoldások, vagy stúdiólakások. Ezek népszerűsége az utóbbi években is egyre nagyobb, dacára annak, hogy nem csak jó tulajdonságaik vannak.  

A sosincs vége konyhaháború

A sosincs vége konyhaháború
Egy ház kialakításánál igencsak sarkalatos kérdés a konyha. Hiszen mindenki elég sok időt fog itt eltölteni, sőt, ha esetleg buli lesz, akkor jellemzően az is itt fog koncentrálódni. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyenre is csináljuk meg, hiszen utána már nehéz változtatni a dolgokon.  

Készíts fűszerkertet erkély nélküli lakásban!

Készíts fűszerkertet erkély nélküli lakásban!
Fűszernövényeket, vagyis fűszerkertet tartani nagyon is jó dolog. Azon túl, hogy az ember mindig friss hozzávalókkal ténykedhet a konyhában ráadásul nagyon kellemes illatú szépségekkel gyarapodik. De mi a helyzet akkor, ha nincs kertünk, és a lakásunk is olyan, hogy az erkély fogalma kimerül a francia megoldásban, ami ugye arra sem alkalmas, hogy kilépjünk, nem hogy kiskertet alakítsunk ki rajta.

A gyors, és egyszerű munkához ideális konyha kell!

A gyors, és egyszerű munkához ideális konyha kell!
Aki eddig azt gondolta, hogy egy konyhát megtervezni nem olyan nehéz feladat, az most meg fog lepődni. Nem elég ugyanis kiválasztani a bútorokat, a főzőlapot és a hűtőt, majd azt mondani, hogy akkor ide kérem. Ahhoz, hogy a konyhában optimalizálni tudjuk a mozgásunkat, és ezzel együtt természetesen a munkánkat is, kell, hogy jól átgondoltan helyezzük el az egyes részleteket.

Olcsó és kímélő tisztaság 2 perc alatt

Olcsó és kímélő tisztaság 2 perc alatt
Az alternatív tisztítószerek felsorolása folytatódik. Vegyük most górcső alá a citromot és a szódabikarbónát, melyekkel szinte az egész házat ki lehet takarítani anélkül, hogy bármilyen káros vegyszernek akár csak egy cseppjét is használni kellene.

A halott és a könyörtelen gyilkos - különlegességek az ablakban

A halott és a könyörtelen gyilkos - különlegességek az ablakban
Amikor egy igazi növénykedvelő a gyűjteményét szemléli, akkor előfordul, hogy azon gondolkodik, kellene valami különlegesség is. Ilyenkor pedig elmorfondírozik, hogy mi is lehetne az. Hiszen trópusi növényt ma már nem nehéz beszerezni, az élősködő fajok is egyre több lakásban megjelennek. De mi a helyzet azokkal a növényekkel, amik halottnak tettetik magukat, vagy akár a tápanyagszükségletüket ragadozó életmóddal egészítik ki? Az igazán különleges kertekből ezek sem hiányozhatnak.

Téli lakásdekorációk, avagy lépjünk ki a karácsony bűvköréből

Téli lakásdekorációk, avagy lépjünk ki a karácsony bűvköréből
Telente nehéz úgy dekorálni, hogy a díszítés ne a karácsonyt jutassa az eszünkbe. Persze nem lehetetlen, de ehhez egy kis kreativitást is elő kell vennünk. Lehetőségeink vannak bőven, hiszen a tél is sorra önti ránk szebbnél szebb jellemzőit, nekünk már csak azt kell eldönteni, hogy mi az, amit a lakásban is szeretnénk látni.  

Karácsonyi illatok a tökéletes hangulatért

Karácsonyi illatok a tökéletes hangulatért
A karácsony egyik meghatározó eleme a hangulat. Ezt elérni pedig szinte lehetetlen, ha a megszokott aromákat nem érezzük magunk körül. A fenyő, a narancs, a fahéj, vagy éppen a jácint aromái is idézhetik a szeretet ünnepét, kinek milyen emlékei vannak gyerekkorából. Hogy ezeket az illatokat érezhessük a lakásban, arra több módunk is van. Mindenki válassza azt, ami a leginkább közel áll hozzá, így akár díszként, akár kivonatolva, de hozzájuthat a vágyott karácsonyi aromákhoz.

Télen is finom házi zöldségek is gyümölcsök

Télen is finom házi zöldségek is gyümölcsök
Telente a legtöbb esetben bizony komoly fejtörést okoz, hogy hova is tegyük az a rengeteg gyümölcsöt, amit nem sikerült megennünk a nyár és az ősz folyamán, de semmi esetre sem szeretnénk kidobni. Ez fogas kérdés, hiszen a vitaminokra a zimankós időben kiemelten szükségünk van, és súlyos tízezreket spórolhatunk meg, ha a saját készleteinket majszolgatjuk, nem pedig a bolti dolgokat vesszük. Ráadásul itt biztosan tudjuk, hogy nem génkezelt, vagy durván vegyszerezett finomságokról van szó.

Alternatív konyhaszigetek

Alternatív konyhaszigetek
Amikor valakinek olyan szerencséje van, hogy a konyhája nem csak akkora, amiben éppen meg tud fordulni, akkor lehet, hogy ezzel nincs is tisztában. A nagy hely ugyanis sokszor kellemetlen is lehet, mivel a konyhabútorokat jellemzően egy, maximum két falra terveik, így, ha méretes darabot választottunk, akkor lehet, hogy egy kisebb túrát is meg kell tennünk az egyik végétől a másikig.  
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia