szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Konyha

Színek és minták a konyhában

Színek és minták a konyhában
A lakásban a konyha jellemzően nem az a hely, ahol az ember olyan sokszor használna színeket. Rendszerint megelégszünk azzal, hogy berendezzük, és örülünk azoknak az alap árnyalatoknak, amiben a legtöbb konyhabútor tetszeleg. Pedig ennek nem kéne így lennie, hiszen nem csak a falat, de magát e bútort is lehet színezni, és ezzel tökéletesen megváltoztatni az addigi hangulatát a helyiségnek.  

A konyha és a kánikula

A konyha és a kánikula
A konyha munka igencsak izzasztó lehet a kánikulában. Sajnos, túl sokat nem tudunk tenni ellene, de azért van egy-két lehetőségünk, hogy egy kicsit optimalizáljuk a hőérzetünket, miközben a tökéletes fogásokat alkotjuk.

Konyhatervezés – design vs. praktikum

Konyhatervezés – design vs. praktikum
Amikor a konyhánkat tervezgetjük és átlapozzuk a katalógusokat vagy a neten szörfölünk, rengeteg olyan képet láthatunk, melyek különleges, extrém és csábító ötletekkel és kialakításokkal csalogatják a vevőket. Ám mielőtt fejest ugranánk egy többszázezres kiadásba, érdemes elgondolkodni azon, hogy szükségünk van-e egyáltalán a csillogó- villogó extrákra, valamint hogy elég helyünk van-e azok elpakolására.

Helytakarékos konyhakertek

Helytakarékos konyhakertek
Sokszor előfordul, hogy kertünkben egyszerűen nincs elég hely a veteményes számára, vagy éppen egyáltalán nincs is kertünk, melyben a zöldségeket megtermelhetnénk. Azonban, ha kreatívak vagyunk, ez igazán nem jelenthet akadályt a számunkra. Gondoljuk csak végig, milyen technikákkal nyerhetnénk egy kis plusz teret a zsebkendőnyi földön, vagy éppen az erkélyen.

Húsvéti díszek saját kezűleg

Húsvéti díszek saját kezűleg
Az ünnepi készülődések egyik legfontosabb alappillére az, amikor a házat „hangulatba” hozzuk, vagyis feldíszítjük a jellemző ékekkel. Húsvét közeledtével ez jellemzően a tojás és a nyúl, vagy csibe, esetleg egy-két idényvirág, amivel igazán hangulatossá tehetjük a készülődést és az ünnepet.  

Otthonosan a konyhában

Otthonosan a konyhában
Sok időt tölt a lakás eme pontján? Akkor biztos érdekelni fogja, hogyan teheti meghitté, ötletessé és kényelmessé úgy, hogy közben praktikus is legyen.

Kompakt konyhák – óriás konyhák

Kompakt konyhák – óriás konyhák
A konyha kialakítása stratégiai jelentőségű a lakás vagy ház megtervezésénél, mér csak a gyomrunk szempontjából is. Persze funkcióját tekintve is nagymértékben változhat, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyi helyünk van az ételkészítés művészetére. Egy teakonyha is teljesen ideális lehet, ugyanakkor az igazi alkotók számára biztosan vonzóbb egy szigetszerűen összeállított hatalmas tér.

Kis konyha, nagy ötletekkel

Kis konyha, nagy ötletekkel
Forrás: www.epitinfo.hu  Nem csak a garzonok lakóinak problémája, hogy pont a főzésre, étkezésre, avagy az edények tárolására jut a legszűkebb helye a lakásban. Számos panelben, vagy téglalakásban élő szembesülhet azzal, hogy bár a lakószobák méretei megfelelőek, minden mellékhelyiség és a konyha csak „egyszemélyes”, s mind a berendezések, mind pedig a háztartási gépek kényelmes használata is rendkívül nehézkes. Alábbi cikkünkben most igyekszünk hasznos, helytakarékos megoldási tanácsokkal ellátni a kis konyhával rendelkező olvasóinkat.

Könnyítsük meg a munkát a konyhában

Könnyítsük meg a munkát a konyhában
Azzal minden háziasszony tisztában van, hogy a régi mondás bizony sok igazságot tartalmaz, miszerint: új seprű jobban seper! De tényleg feltétlenül szükséges állandóan új berendezéseket és bútorokat vásárolni a konyhába ahhoz, hogy a főzés tényleg gyors és tiszta, esetleg még élvezetes is legyen?

5 természetes tisztítószer a ragyogó konyháért

5 természetes tisztítószer a ragyogó konyháért
Egy átlagos lakásban két olyan helyiség van, ahol literszára használunk fertőtlenítőszereket, illatosítókat, durva kemikáliákat. Ebből az egyik a konyha. Ez teljesen jogos, hiszen ételekkel dolgozunk, nyers hozzávalókkal, melyek sok fertőzésnek lehetnek a táptalajai. A pultot, a mosogatót és az asztalt is legalább naponta fertőtlenítjük, súroljuk. Csakhogy a rengeteg vegyszer ránk is káros hatással van, nem beszélve a környezetről.  

Pakoljunk okosan a konyhában

Pakoljunk okosan a konyhában
A konyha egy olyan helyiség a lakásban, ahol sok időt eltöltünk. Ahhoz, hogy jól felszerelt legyen, bizony sok-sok apró és nagyobb eszközre van szükségünk, melyekkel dolgozunk. Az elhelyezésük azonban nem kis feladat. Hiába kicsi dolgokról van szó, ha sok van belőlük komoly agytorna, hogy minden elférjen, és nem kisebb feladat később meg is találni az eszközöket.

6 fűszernövény + 1 tipp a konyhába

6 fűszernövény + 1 tipp a konyhába
A konyhánkat sokféleképpen díszíthetjük növényekkel. Azonban ha figyelembe vesszük a helyiség funkcionalitását is, akkor érdemes olyanokat választani, melyek nem csak szépek, de a főzés közben is hasznosak. Ráadásul így azok is magukénak mondhatnak egy konyhakertet, akik lakásban élnek.

Egyszemélyes konyha - nemcsak szingliknek

Egyszemélyes konyha - nemcsak szingliknek
Forrás: www.epitinfo.hu A fiatalabb korosztály életvitele az utóbbi évtizedben fokozatosan megváltozott. Az anyagi lehetőségek egyénenként eltérőek, ami a saját otthon kialakítására is hatással van. Sokan eleinte megelégednek egy kisebb alapterületű lakással, amit azután egyedülálló, szingli életvitelüknek megfelelően alakítanak át. Ez azt jelenti, hogy nincs szükségük nagy konyhára. Természetesen a kisméretű, racionálisan berendezett konyha nemcsak az egyedül élőknek, de az aprócska konyhával ellátott lakásban (például panelban) lakó családosoknak is megoldás lehet.

Hulladékkezelés a konyhában

Hulladékkezelés a konyhában
Tőlünk nyugatabbra igen elterjedtek, hazánkban pedig még csak néhány háztartásban találhatók meg az elektromos hulladékdarálók, azaz az úgynevezett „konyhamalacok”. Napjainkban, amikor a háztartásis szemét újrafelhasználásának, és mennyiség-csökkentésének óriási szerepe van, egyre többen keresünk alternatív megoldásokat otthonunkban. Alábbi cikkünkben most ennek egyik módját, a konyhai hulladékdarálót mutatjuk be Olvasóinknak.

6 tipp a kényelmes konyhához

6 tipp a kényelmes konyhához
Átlagban 2-3 órát töltünk a konyhában naponta, így rendkívül fontos a bútorok helyes mérete, hiszen csak akkor lehet számunkra kényelmes is az itt végzett munka, ha figyelembe vesszük saját igényeinket is.

Karácsonyvárás a konyhában

Karácsonyvárás a konyhában
Az utolsó derűs szombat délutánt még a kertben töltöttük. A lehullott naspolya és a gyümölcsfák lombja várt még összetakarításra. Munka közben a gondolataim már a lakásban kalandoztak, tudtam, hogy a karácsonyváráshoz időben hozzá kell kezdenem.  

Padlók műanyagból

Padlók műanyagból
A legtöbben jól ismerik a PVC–padlókat, melyek a 70-es, 80-as évek lakberendezésének elválaszthatatlan kellékei voltak. Ma már azonban e téren is óriási fejlődés ment végbe, mind a műanyag padlók esztétikája, mind pedig az anyagok minősége terén. Napjainkban ismét reneszánszát éli a PVC burkolat, hiszen viszonylag olcsó, és lerakása sem bonyolult.

Fűszernövények a lakásban

Fűszernövények a lakásban
A tél közeledtével fűszernövényeink közül is szeretnénk néhányat bemenekíteni a lakásba, illetve a konyhánkba. Télen is vágyunk egy-egy szál friss petrezselyemre, bazsalikomra, metélőhagymára, stb. a cserépbe ültetett fűszernövények nemcsak illatosak és ízletesek, hanem mutatósak is, a konyhánk dísze lehet!

Főzzünk kőlevest!

Főzzünk kőlevest!
Napjainkban egyre többet láthatunk téglából vagy kőből emelt kerítéseket, díszeket, íveket és szegélyeket. Nézzük, hogyan mutat a bontott tégla és a természetes kő otthonunk gasztronómiai központjában!

Modern és sárga 2.

Modern és sárga 2.
 A sárga az egyik legkedveltebb szín, könnyen nyúlunk ehhez az árnyalathoz, ha szeretnénk felöltöztetni otthonunkat.
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia