szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Különleges szaniterek: a drágább a jobb?

Scheftsik Tamás, 2013. aug. 26.


A szaniterek kiválasztása nagyon fontos, elvégre ezek a bútorok határozzák meg egy fürdőszoba alapvető hangulatát. Ugyanakkor nem lehet tökéletesen csak a megjelenésre koncentrálni, hiszen a funkció ebben az esetben nem elhanyagolható.

Különleges szaniterek: a drágább a jobb?

Ha a víz nem folyik le, vagy az adott darab egyszerűen nem használható, akkor azt biztosan nem fogják megvenni, így a gyártók kénytelenek mindkettőt szem előtt tartani – a mi legnagyobb örömünkre.

Formák

A szaniterek világában, legalábbis az olcsóbb kategóriákban nem nagyon van választék. Mármint abból a szempontból, hogy milyen formájú terméket szeretnénk. Az extrémitásnak helye nincs, egyszerű, kecses, lekerekített szélű darabokkal találkozhatunk. Ha a mi fürdőszobánk ennél valamivel többet követel, akkor kénytelenek leszünk egy kicsit jobban a pénztárcánkba nyúlni. Viszont ha ezt megtesszük, akkor kitárul a világ, és a pénz mennyiségétől függően olyan szépségekkel gazdagodhatunk a fürdőben, amikről addig még csak nem is álmodtunk.

Nagy divatja van mostanában a szögletes kiviteleknek, de a teljesen kerek is kelendő darab. Ettől eltérőeket csak ritkán láthatunk egy átlagos boltban, vagy keresünk egy exkluzívabb üzletet, vagy ami egyszerűbb, keresgélünk a neten. Ez pedig azt eredményezi, hogy a virágformáktól a gömb alakig bármit, de valóban bármit megalkotnak nekünk, amit csak a szemünk megkíván.

Színek

Ma már az sem kötelező, hogy a szaniterek egy színben tündököljenek. Na nem kell megijedni, nem a szocreál kék, vagy éppen mustársárga kiegészítőkről van szó. a WC kagylót, a kézmosót, vagy éppen a kádat ma már elkészítik nekünk fekete, kék, piros, illetve gyakorlatilag bármilyen színben. Tehát a mi dolgunk csak annyi, hogy kitaláljuk, milyen árnyalat passzolna leginkább a fürdőbe. A legszebb, hogy a bohó énünket is kiélhetjük, hiszen nem kell egyetlen színhez ragaszkodni az egész szaniteren. Bár a bonyolultabb minták kivitelezése sok pénzbe kerül, az egyszerűbbeket olcsóbban is megúszhatjuk, és garantáltan egyedi hangulatú fürdőt alkothatunk.

Különlegességek

Az anyagokat leszámítva még mindig találunk olyan megoldásokat, amik nem éppen hétköznapiak. Ilyen a házasoknak készült, kétszemélyes mosdókagyló. Amitől nem hétköznapi, hogy itt nem két darabról van szó, hanem egy kagylóról, és két csaptelepről. Ez persze nem túl praktikus, ha meg akarjuk tölteni a kézmosót a borotválkozáshoz egy kis vízzel, de ettől eltekintve nagyon mutatós darab. Szintén egyedi és kifejezetten szép, amikor egy mosdótálat imitáló modern szanitert építettünk ki a fürdőben. Ez a szépség olyan, mintha azokból az időkből származna, amikor a reggeli tisztálkodáshoz még kancsót és tálat használtak. A különbség annyi, hogy itt folyóvíz és lefolyó is van, tehát a luxus garantált.

Fényjáték

Azoknak, akik az abszolút luxust keresik, elkészültek már a fényjátékkal is rendelkező szaniterek. A terápiás fénnyel megspékelt darabok között pedig már nem csak a zuhanyzók és a kádak szerepelnek, hanem a kézmosók is, ami ugyan furcsa, de van, akinek ez tetszik. Hogy értelme mennyi van, azt nehéz lenne megállapítani, mindenesetre a hangulata nagyon különleges. Külön előnye az is, hogy ha éjjel megyünk ki a fürdőbe, akkor sem kell a villany felkapcsolásával büntetni a szemünket. Elég, ha megnyitjuk a csapot, és azt máris kellemes, tompa kék, zöld, sárga, vagy éppen piros színnel örvendeztet meg minket.
Hozzászólások (1)

Kele Anna
2013. aug. 26. (3 270 napja)
Társasházban lakóknál a cikkben leírtakon túl fontos szempont a fürdőszobai szanitereknél a zaj, ami a használatkor keletkezik. Sajnos az áthallás gyakori és egyáltalán nem mindegy, hogy mit hall a szomszéd.

A másik alapkövetelmény az, hogy könnyen tisztíthatók legyenek, vízkő lerakódás vagy egyéb vízben levő szennyeződésektől (sokan ezért választanak fehéret).

A harmadik szempont a szaniterek formájának összhangja (Azt hiszem ez az, ami még csak a luxus kategóriában létezik, sajnos!)


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia