Különleges túrós cukkini
Sulyok Józsefné, 2014. júl. 30.
Nem biztos, hogy a túró az első dolog, amit a cukkinihez párosítunk. Ezzel a merész, de nagyon mégis finom recepttel igazán meglephetjük a családot.
Hozzávalók:
2 db cukkini
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
15 dkg bacon
15 dkg feta sajt
só, bors ízlés szerint
petrezselyem
paradicsom
olajbogyó
A cukkinit készítsük elő, mossuk meg, majd héját megtartva hosszában vágjuk ketté. A belsejét óvatosan távolítsuk el.
A kockázott szalonnát süssük meg, majd az áttört túróhoz keverjük hozzá a tejfölt és ezután már beletehetjük a masszába a bacont is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy a szalonna eleve sós. Az apróra vágott petrzselyemzöldet is beletesszük, majd egy jénai tálba helyezzük a cukkini darabokat.
Kanalanként tegyük bele a túrómasszát a cukkinibe. A tetejére most kerülhet a kockára vágott kemény sajt. Mikor majdnem kész, akkor helyezzük rá az olívabogyót és a felkarikázott paradicsmot.
Előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük 180 fokon.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23