Lekváros bukta
Sulyok Józsefné, 2011. febr. 04.
Kemencében a legfinomabb, használjunk sütésálló lekvárt!
Készítünk egy könnyű, lágy kelt tésztát:
liszt, só, vaj, vagy margarin, tojás, kelesztett élesztő, amiben cukor is van.
Göngyöljük plédbe, hagyjunk neki bőven időt, hogy jól megkenjen. Majd lisztezett deszkára borítsuk ki, és pohárral szaggassuk ki, mintha fánkot készítenénk.
A kiszaggatott tésztákat kissé húzzuk szét, a közepébe tegyünk hőálló lekvárt, ami nem fog süléskor kifolyni. A tészta széleit fogjuk össze és forgassuk meg előre felolvasztott zsírban. Majd rakjuk egymás mellé szorosan a tepsibe. Tetejét kenjük meg felvert tojással és süssük ki.
Tálalás előtt szórjuk meg egy kevés porcukorral. Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2020.december 09., szerda / 19:14