Leleplezés! 5 cukrásztrükk otthonra
Sulyok Józsefné, 2014. aug. 29.
Nem csak a cukrászok kiváltsága, hogy remekbe szabott és kirakatba illő desszerteket készítsenek. Mi is tudunk fimom és szép sütiket alkotni. Ehhez ez az öt apró fogás nagyban a segítségünkre lesz.

- A biztos siker titka a tojáshab jó keményre verése és laza összedolgozása. A kész alaptésztából aztán csodálatos tortákat vagy süteményeket készíthetünk.
- A fehérjébe nem szabad sárgájának kerülnie, a tálnak, a habverőnek zsírmentesnek kell lennie! Csipetnyi só hozzáadásával a hab hamarabb kemény lesz. (Én a hab felverésének utolsó fázisában egy kevés citromlevet szoktam beletenni).
- A tojás sárgáját óvatosan kell a felvert habba vegyíteni. Csak rövid ideig keverjük, hogy a masszába beledolgozott levegő ne illanjon el.
- A liszttel elkevert többi por alakú hozzávalót a masszára szórjuk. Adott esetben a zsiradékot legvégül adjuk hozzá.
- A masszát margarinnal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és azonnal előmelegített sütőbe tesszük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk!
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2022.április 24., vasárnap / 08:22