szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Létezik? Energiát adó növények

Sulyok Józsefné, 2016. ápr. 21.


Melyik az a növény, ami segít jókedvre derülni?

Létezik? Energiát adó növények

Szobakankalin

A szobakankalin a fehér, rózsaszín, piros vagy levendulakék virágernyőjű nagy, sötétzöld leveleken ülnek. Azon kevés kankalinfajtához tartozik, melyet nem kell eldobni, hanem tovább lehet nevelni. Kínából származik. A legpompázatosabb virágzattal hálálja meg a szobakankalin, ha világos, de nem túl napos, virágzási időben inkább hűvösebb helyen tartjuk.

Tartsuk enyhén nedvesen a földjét, de kerüljük a pangó nedvességet. Virágzás után ültessük át. Ha a virágzás idején 10-15 fokon tartjuk, tovább tart a virágzat. A kankalin könnyed, szárnyaló, szellemes. Ha több növényt helyezünk egymás mellé, felerősödik hatásuk. Ha közvetlenül érintkezik a nyálkahártyával vagy a bőrrel, ekcéma vagy allergia alakulhat ki, ezért lehetőleg ne kerüljön gyerekek közelébe. Energiarezgés vidám, boldog energiarozetták, jókedvre derítenek, mint a hancúrozó gyerekek.

Azálea

A Kínából és Japánból származó azáleákból nagy a kínálat. Szinte minden ízlést ki lehet elégíteni a különböző színárnyalatokkal és virágformákkal. A fehér, a különböző rózsaszínű és a piros virágzat illatos, szellős hatású. Kétszínű fajták is léteznek. Hűvös, szellős, párás, félárnyékos helyre tegyük. Langyos, lágy vízzel rendszeresen öntözzük, amelyhez nyáron tápoldatot is tegyünk.

Ellazulást, örömöt, nyugalmat ad, és erősíti az idegeket. Közelebb hozza a barátokat. A klasszikus homeopátiában a köszvény, a reuma és a fülzúgás kezelésére használják. Lebontja a káros kémiai anyagokat. Energiarezgés spirálszerű, kifelé tartó energia, mely könnyűnek és lágynak hat.  

 

Szarvasagancspáfrány

Ez a  szokatlan ámpolnanövény mindegy hol van, minden tekintetet magára von. A trópusi páfránynak bőrszerű, akár 80-90 cm hosszú, villás levelei vannak, melyek egy barna „fészekből” hajtanak ki. Meddő köpenylevelek alkotják ezt a „fészket”, ahol a növény felfogja a tápanyagokat és a vizet. Származási helye Afrika, Ausztrália és Délkelet-Ázsia trópusi vidéke. Legjobb helyen meleg, párás virágablakban van. De más világos és félárnyékos, meleg hely is alkalmas lehet, ha hetente egyszer félórás langyos, lágy vizes merülő-fürdőt kap és rendszeres permetezéssel magas páratartalmat biztosítunk számára.

Az elhalt „köpenyleveleket” nem szabad eltávolítani. Még fiatalabb korában vastagabb faágra is erősíthetjük. Segíti a kommunikációt, és egyensúlyt teremt a nagyon különböző természetű emberek között. A feng shuiban az összhang megteremtéséhet használják. Ne akasszuk  közvetlenül az ágyunk vagy az íróasztal fölé. A szarvasagancspáfrány úgy hozza mozgásba az álló energiákat, mint egy ventilátor.    

                         

Kínai rózsa

A Kínából származó, kínai rózsa mára már tömegcikké vált. Elsősorban különleges alkalmakra, pl. anyák napjára vagy Valentin-napra ajándékozzák. A kerti rózsák kisebb változatai általában nem nőnek 30 cm-nél magasabbra, virágai rózsaszín, világos vagy sötétvörös, babarózsaszín vagy citromsárga színekben pompázik. A boltokban kapható fajták választéka igen nagy. Szellős és világos helyen tartsuk. A hőségtől óvjuk, télen hűvös helyre tegyük. Egyenletesen öntözzük, de óvjuk a pangó víztől.

Az elvirágzott rózsákat távolítsuk el, hogy a növény új virágokat hozzon. Megnyitja a szívünket és ontja a szeretetet. A Bach-virágterápiában, az aromaterápiában, és a kozmetikában alkalmazzák. Energiarezgés lágy, központi egyenletes energia, mely körkörös impulzusokat úgy adja le, mint egy pulzáló felhő. Gyakran melegség érződik belőle. A rózsáknak van minden virág közül a legmagasabb és legfinomabb rezgésük.

Gránátalma

A cserepes növények közül nagyon sok a 19. században került hozzánk távoli országokból. Nem úgy a gránátalmafa, a mediterrán területről származó ősrégi haszonnövény. Akárcsak a citromfa, gránátalmafa is ismert volt Európában már a 16. században, hiszen Hieronymus Bosch képein többször is felbukkan. Akkor azonban még nem léteztek a ma már kapható fehér, sárga, piros, tömött virágú fajták. Származási helye Elő-Ázsia.

A Földközi-tenger térségébe telepítették. Nyáron a szabadban érzi jól magát, télen hűvös, világos helyen, pl. fűtetlen téli kertben. Igényli a nedvességet, de télen kevésbé. Hormonális zavarok esetén hatásos. Az ókorban a szerelem gyümölcsének tekintették. A gránátalmának nagyfokú vágykeltő szerepet tulajdonítottak. Egy időben a megfiatalodás, a tavasz és a föld termékenységének szimbólumául is szolgált. A tibeti gyógyításban is nagy hatást tulajdonítottak neki. Energiarezgés erős, kifelé tekeredő energiarezgés, az ehető gyümölcsöknél energiakoncentráció.

Afrikai ibolya

Ez a Tanzániából származó bájos kis növény már visszavonulhatatlanul a cserepes virágok táborába tartozik. Számtalan variációja létezik, egyszerű, tömött, fodros vagy hullámos szélű virágokkal, melyek színe a fehértől kezdve az ibolyakéken át a kékszínűig mindent magukban foglalnak. Időközben már mini-változatok is megjelentek, leveleik pelyhesek. Állandóan 17-20 C-fokos hőmérsékletet és világos, esetlen félárnyékos helyet kedveli. Langyos vízzel öntözzük, de vigyázzunk, hogy ne kerüljön a levelekre és a virágokra, különben foltos lehet. ne hagyjuk, hogy vízben álljon, fáradhatatlanul virágzik, főleg ha tápoldatozzuk. Serkent és harmóniát áraszt, jókedvre derít és pozitív alaphangulatot ad. Energiarezgés lágy, élénk, kifelé gyengülő, körkörös mozgású energia.

Kapcsolódó cikk: Nemsokára itt a fejes saláta ideje!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia