szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Levendulát az izomlázra

Sulyok Józsefné, 2016. febr. 05.


Az izomfájdalmak gyakran rendszeres sporttevékenység újrakezdésekor, különösen, ha több hónapot kihagytunk, jelentkezhet. 

Levendulát az izomlázra

Az izmok túlságos igénybevétele, elfáradása okozza ezeket a tüneteket. Azonban nem ez az egyedüli ok, mert a végtagfájdalmak vírusos gyulladás kezdetét is jelentheti.

A levendula pedig fájdalomcsillapító hatású, kiváló gyulladás gátló. A levendulaolaj lényegesen enyhíti az izomfájdalmat, az izomláz kellemetlen tüneteit.

Levendulaolaj: áztassunk be 3 jó maréknyi levendulavirágot vagy levendulát 1 liter extra-szűz olívaolajban, majd egy hétre tegyük ki egy napos helyre, azután szűrjük le. Az olaj hónapokig eláll, ha jól zárható, sötét üvegben, szellős, hűvös helyen tároljuk. A fájó izmokat ezzel az olajjal masszírozzuk meg, de használat előtt mindig rázzuk fel az üveget. A levendulaolaj nemcsak izomfájdalom, hanem lumbágó és isiász esetén is hatékony.

Masszázs: keverjünk össze 25 ml növényi olajat 2 csepp levendulaolajjal és 2 csepp rozmaringolajjal. Dörzsöljük be vele a fájó izmokat. A műveletet ismételjük meg 2-3-szor naponta, míg a fájdalom nem múlik el.

A meleg víz segíti az izmok ellazulását: a fürdővizünkbe öntsünk 15-20 csepp levendula olajat és 2 nagy maréknyi tengeri sót. A meleg vízben a levendulaolajnak fájdalomcsillapító hatása van, ezért csillapítja az izomláz tüneteit és fájdalmakat. 

Kapcsolódó cikk: Csináljuk jól: lé kúra
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!