szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Lusták növényei - Videóval

Megyeri Szabolcs, 2011. jan. 08.


Azt mondják, vannak ilyen meg olyan kertstílusok, meg kerttrendek. Nem tudom. Talán. Az viszont biztos, hogy kertünk, teraszunk növényekkel teli zuga, életünk, meggyőződéseink manifesztációja. Biztosat én csak félve állítanék arról, hogy mit is jelenthet egy kert, de az érzésről, ami átjár egy szívből épített kertben, szívesen mesélek.

Lusták növényei - Videóval

 

Kertész leszek

 

Azt hiszem a legnagyobb boldogságot kis életemben az jelentette, ha néha sikerült megállítanom a rohanó, és sehova sem vezető időt. Rájöttem, egy kert építésénél nem cél, hogy minél hamarabb a készre csináljuk...A cél a kertépítés örömteli folyamata, minden szeretteink körében a kertben eltöltött pillanat. Az élet gazdagságának megcsodálása egy harmatcseppes virágszirmon, ami holnap már a komposzton lesz. De ma, ma még itt van. Csak nekünk, csak most. Nem lehet késleltetni sem siettetni.

 

Tartson velem, ezen a lélegzetelállító felfedezőúton! Jó lesz látni, majd amint a kertészkedés során bizonyos rossz, és elhagyandó tulajdonságok lassan eltűnnek életünkből, például a türelmetlenség, és helyét átveszi a hála, és az öröm. Igen, mert ültetni, alkotni, virágillatokat magunkba szívni öröm: mi pedig örömkertészek vagyunk.

 

Ha velem tart, akkor, amit csak felfedeztem, azt megmutatom Önnek e képkockákon keresztül. Azután hagyja, hogy az itt látottak önálló életre kelljen a szívében, tegye hozzá saját világát és kezdje el megtervezni és megépíteni saját kis kertjét!

 

Találja ki önmagát, találja ki kertjét! Csak azzal foglalkozzon, amit valóban a hétköznapok során fel tud használni. Az élet a mindennapokról, szól! Építsen mégis ünnepi, egyedi kertet, ne arra figyeljen, mit mondanak mások, most az számít, amit Ön szeretne. Az Ön élete, az Ön kertje.

 

Volt már úgy, hogy valamit nagyon szeretett volna, de nem igazán tudta megfogalmazni, mi is az? Álmunkban járunk valahol, de másnap már nem találnánk oda, lehet, hogy nem is létezik.

 

Júlia kertje

A virágok finom illata, és a kertjében termelt gyümölcs íze mindig eszébe juttatja majd, hogy csak a pillanat számít az életében. Igen, a most örök premierje elkezdődhet végre az Ön kertjében is. Ne vállaljon túl sokat, kezdje kicsiben! Ha csak egy cserép mentával kezdi, lehet többre, megy, mintha több száz négyzetméteres bonyolult kerttel kudarcot vall. Ne legyen rabja kertjének, inkább vállaljon a lehetőségei és a szíve szerint. A jó hír, hogy Ön alig 1 % -ot tesz majd bele a kertjébe, munka, energia, odafigyelés formájában. A többi 99 % - ot a természet és az élet teszi hozzá bőkezűen. Kezdetben persze úgy érzi majd, le kell mondania valamiről, hiszen egy új feladatot vállalt magára. Ez az érzés azonban nem tart soká. Az élet a kertjén keresztül ugyanis az erőfeszítéseit százszorosan meghálálja majd. Egy keleti mondás szerint az életed akkor kezdődik el, amikor elkezded végre építeni a kertedet. Mondjon igent. Kezdje el Ön is!
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!