szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Magaslati alvás: gyermekkaland

Szépzöld, 2012. máj. 07.


A gyermekünk növekedésével helyigényük is megnő, s bizony néha nehéz a szülőknek követni ezeket a változásokat, ha a lakás alapterülete adott, s nincs anyagi ehetőség sem évente új bútort venni. Ilyen esetekben jól jönnek a jobb térkihasználású bútorkombinációk. Cikkünkben most mi is bemutatunk néhány változatot, ami szolgáljon gondolatébresztőként.

Magaslati alvás: gyermekkaland

Ezeknek a megoldásoknak közös tulajdonsága, hogy a fekvőhely feletti holttér csökkenjen, hasznosíthatóvá váljon. Ennek legegyszerűbb módja a fekhely magasba emelése, így az alatta felszabaduló helyet már kellő ötletességgel nem is nehéz kitölteni. Erre kínál jobbnál jobb megoldást egy francia gyártó, aki gyerek- és ifjúsági bútorokra specializált választékkal rendelkezik, és aki közel 20 millió francia gyermek számára kínál évtizedek óta megoldásokat.


Valamennyinél egyetlen fontos kritérium van, hogy az ágyrács (ill. ágyrácsként használt) ágydeszka egy olyan stabil, fix, vastag falap legyen, ami az ágy szerkezeti eleme is egyben, tehát az ágy stabilitását biztosítja. Mert minden magasított ágy kulcsa az a jól rögzített fix ágydeszka, ami hozzájárul ahhoz, hogy az ágyat fixen tartsa. Lécezett ágybetét a franciáknál soha nem jöhet szóba.


Magasított gyerekágy, kisebbeknek

Nemcsak a könnyed, bájos, francia ízlésvilág varázsolja el a gyerekeket és szülőket egyaránt, hanem az ágy magasba emelésére született praktikus megoldások és a hozzá tartozó fantasztikusan jó árak! Ágy alá görgőkön csúsztatható íróasztal, mely aztán a szoba bármely szegletébe húzható, majd – ha már nem használjuk – az ágy alá visszatolható. Kisszekrények, polcok és a lépcső alatti további praktikus megoldások tároló helyek kialakítására.


Csodálatos ötlet a kicsik számára lehetővé tenni az ágy fal oldali pereménél egy olyan pakolási lehetőséget, ami ugyan szélességében növeli az ágy méretét, de rendkívül praktikus. A gyerekeink könyveiket, kedvenc játékaikat maguk mellett tudhatják lefekvéskor. És ami nagy előny, hogy ezek nem esnek az ágy mögé, nem vesznek el, nem kell őket nap, mint nap az ágy alatt keresni. Ezek a kis praktikus polcok varázsolják saját birodalommá a gyerekek számára az ágyakat.
 

Magasított gyerekágy, nagyobbaknak (ágy, a tanuló asztal felett)

12-14 éves kor felett lányaink és fiaink már felnőttesebb megoldást szeretnének. Olyan megoldást, ami huszonéves korukig is elkísérheti őket. A francia szállító rájuk is gondol, legyen szó hölgyről, vagy fiatalemberről. Különböző árkategóriákban kínálja a megoldásait az ágy magasba emelésére.


Természetesen itt már komolyabb, nagyobb felületű íróasztalokat épít, melyek fixen az ágy alá vannak rögzítve és kombinálja a lépcsőfeljárót. Ahol tud és ahol a design engedi, kisebb konténert, szekrényt is épít be. Komplett kis lakásokat épít ennek a korosztálynak. A gyártó nem dolgozik fából. Fóliázott forgácslapot használ, ahol a színek lehetősége végtelen. A gyerekek, a fiatalok szeretik a színeket, már a divat követésére is igényük van, ezt fóliázott bútoroknál a legkönnyebb megoldani.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!