szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Masszázsolajok a nagyvilágból

Sulyok Józsefné, 2014. júl. 11.


Az illóolajokat a legritkább esetben használjuk közvetlenül a bőrre cseppentve, vagy azon szétkenve. Többnyire zsíros olajokban vagy alkoholban oldva kerül a bőrrel érintkezésbe.

Masszázsolajok a nagyvilágból

A masszázsolajok esetén olyan olajokban oldjuk az illóolajokat, amelyek önmagukban is nyugtatják, táplálják a bőrt. Fontos, hogy ezek az oldásra felhasznált zsíros olajok hidegen sajtolt, és ne finomított olajok legyenek.

Készen kaphatók önmagukban is kiváló masszázsolajok, amelyek alapját képezhetik saját igényünknek megfelelő masszázsolajoknak:

  1. Az édes mandulaolaj mindenféle bőrre kiváló, minden korosztálynak egyaránt.
  2. Mogyoróolaj száraz bőrre és erősen igénybevett bőrre kiváló.
  3. Jojobaolaj közvetlenül mélyen behatol a bőrbe, kiváló bázisolaj. Bőrregeneráló, nyugtató hatású, minden bőrtípusra jó, száraz bőrre kiváló.
  4. Avokádóolaj természetes A és B-vitamint tartalmaz, lecitinben gazdag, a bőr rugalmasságát fokozza. Mélyen beépül a bőrbe.
  5. Bázisolajnak kiváló még a körömvirág és az orbáncfű masszázsolaj. Mindkét esetben olívaolaj az alap, amelybe a nevezett virágok kivonata képezi a bőrnek hasznos hatóanyagot.
  6. A calendula-olaj kiváló bőrnyugtató, a babák popsijára különösképpen ajánlható.

Házilag is készíthetünk masszázsolajat. Ez esetbe bázisolajként olíva vagy napraforgó olajat használjunk. Ezekben oldjuk az általunk kiválasztott illóolajakat. Általában 100 ml bázisolajhoz 20-30 cseppet adunk.

  1. Frissítő masszázshoz fenyőfélék olajait használjuk.
  2. Nyugtató masszázshoz fahéjlevél, levendula, petit-grain, mandarin, narancs.
  3. Izomlazító masszázshoz borsmenta, levendula, cajaputi, rozmaring.
  4. Terhességi csíkok megelőzésére, a bőr rugalmassága érdekében keverjünk 100 ml mogyoróolajba 10 csepp rózsafa illóolajat. Hetente kétszer masszírozzuk a bőrbe.

Kapcsolódó cikk:

Illóolajjal vett fürdő csodája- 5 tuti tipp
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!