szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mesés kiegészítők az aprónépnek

Scheftsik Tamás, 2012. febr. 27.


Gyerekeink arcán akkor ragyog fel leginkább a mosoly, mikor a szobájukba lépve, számukra fontos „sztárokkal” találják szemben magukat. Persze nem kell, hogy a mesehősök, vagy mesés kiegészítők csak a szoba faláról pislogjanak ránk. Mára rengeteg lehetőségünk van, hogy különböző módokon díszítsük a gyerekek birodalmát, főleg ha egy kevés kreativitás is szorult belénk!

Mesés kiegészítők az aprónépnek

Falak

 

Az egyik legalapvetőbb megoldás, ha a tapétát választjuk meg a fent említett szempontok alapján. Erre már a szoba tervezésénél érdemes figyelni, mivel később gondot okozhat a ragasztó száradási ideje, vagy a szag. Ha nem akarunk a tapétával bajlódni, akkor készíthetjük mi is a díszítést. Erre tökéletes eszköz lehet a szalvétatechnika. Csupán keressünk olyan szalvétákat, melyeken csemeténk legkedveltebb hősei láthatóak, és óvatosan vágjuk őket körbe. Ezután vastagon vonjuk be a szalvétaragasztóval, és helyezzük le a falon. Amíg a gyerekek kicsik, érdemes olyan magasra tenni a mintákat, ahol nem érhetik el őket.

 

Szőnyegek

 

Mivel a gyerekek az idejük 90%-át a földön játszva töltik, így érdemes ezt a felületet is játékra csalogatóvá tenni. Vásárolhatunk kifejezetten gyerekszobába szánt, autópályával vagy babavárossal díszített darabokat. Egy-két olcsó, világos színű lábtörlővel valamint alkoholos filccel mi magunk is készíthetünk olyan játékfelületet, amilyet csak szeretnénk. Így nem csak olcsóbban jövünk ki, de még a lehetőségeink sem lesznek korlátozottak, a bolti vásárlással ellentétben.

 

Kiegészítők

 

Mesehősöket megjeleníthetünk matrica formájában is a bútorokon, de ez nem éppen esztétikus, főleg amikor elkezdenek lekopni a felületről. Itt is érdemesebb tartósságra törekedni. Sablon segítségével vigyük fel az alapformákat, majd festékkel adjuk meg a végső kinézetet. Ez azért is jó, mert a nagyobb gyerekek segíthetnek a művek elkészítésében. Ha nem érzünk magunkban elég kézügyességet egy Donald kacsa megalkotásához, akkor fessünk mókás virágokat, manókat, vagy ami csak a gyerekkorunkra emlékeztet, és a piciknek is tetszeni fog. Ezzel a módszerrel minden bútor díszíthető, legyen szó akár szekrényről, akár székről. Sőt! A nagyobb felületeken egész történeteket meg lehet jeleníteni, állatokkal, virágos rétekkel és felhőkkel.
Ha pénztárcánk engedi, az ilyen bútorokat készen is megvásárolhatjuk, sőt, a formai kialakításban is a gyerekekre szabott darabokat is találhatunk.

 

Nagyobb ügyességgel

 

Ha érzünk magunkban egy kis barkács-vénát, akkor farostlemezek segítségével is csodálatos eredményeket érhetünk el. Lombfűrész, esetleg gép segítségével vágjuk ki az alakot, amit kigondoltunk. Tisztázzuk, fessük és lakkozzuk le. Ezután fantáziánknak megfelelően használhatjuk a darabokat. Készíthetünk például virág, lábakkal rendelkező kisszéket, olyan asztalt, aminek a lapja egy felhő, vagy éppen egy fogast, ahol Mickey egér kéri el tőlünk a ruháinkat.
 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia