szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Méz

Melinda     4 256 napja     665 megtekintés

Tisztelt  Sulyok József!
A segítségét szeretném kérni a tekintetben, hogy halottam arról, miként állapíthatjuk meg, hogy a vásárolt mézünk  valódi-e. Az igazságot még sem tudom. Én termelői mézet szoktam vásárolni, egy hónapban legalább két kilónyit elfogyaszt a család, főként teában, de bármely más alternatív felhasználási módot is kipróbáltam.  Valami olyasmiről hallottam, hogyha teába öntjük, zavaros lesz-e vagy sem  tőle a tea.Mi az igazság, ebben szeretné a tájékoztatását kérni.
Köszönettel Erzsi 

 

0
0
szavazat


2 HozzászólásMayerné Borics Erzsébet
2010. márc. 12. (4 246 napja)
Köszönettel tartozom, és örülök a jó hírnek. Üdv. : Mayerné Erzsi
Sulyok József
2010. márc. 12. (4 246 napja)
Tisztelt Mayerné, Erzsébet! Kérdése ügyében konzultáltam Dohos László szakménrökkel is, melynek eredményeként az alábbi tájékoztatást tudom adni. Minnél nagyobb a méz fehérjetartalma, annál jobban kicsapódik a teában. Ez attól is függ, hogy milyen meleg a tea. Érdekes, hogy a fehérje kicsapódás mézfajtánkén változó. Legkevésbbé az akácméz zavarosodik meg. Ennek oka, a virágportartalom nagysága. Cukorral való ízesítése esetén nem zavarosodik meg a tea. Minél több a virágpor, annál jobban zavarosodik a tea, de annál egészségesebb is. Ez jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy jó helyen, jó termelői mézet vásárol. Tisztelettel: Sulyok József


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.