Mézeskalács
Szépzöld, 2008. dec. 21.
Szászné Lévai Bettina küldte el számunkra finom receptjét.

Hozzávalók: 25 dkg méz, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 50 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 egész tojás és 2 tojás sárgája.
A mézet a cukorral és a vajjal összeolvasztjuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Egy tojás fehérjét összekeverünk 1 evőkanál tejföllel. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, formára szaggatjuk és megkenjük a tejfölös tojással. 200 ºC-os sütőben aranybarnára sütjük.
Díszítés: 1 tojás fehérjét 13 dkg porcukorral habbá verjük, tetszés szerint színezhetjük is.
A kihűlt kalácsot a habbal és gyöngyökkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Ünnepi trükkök
Méz a folyékony, gyógy-arany
Zserbó
Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Tudja-e, hogy
Méhészkedés
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23