szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mi a legfontosabb tennivaló áprilisban?

Térmeg János, 2008. ápr. 13.


A még hiányzó tőkéket pótolhatjuk, erre alkalmasak a gyökeres oltványok. A pótlásokkal igyekezzünk, hogy a szőlő időben kihajtson és erőteljesen növekedjen. Az ültetést az alábbiak betertásával végezzük a biztosabb  eredés érdekében. Készítsünk permetezési tervet a szükséges vegyszerekről gondoskodjunk időben.

Mi a legfontosabb tennivaló áprilisban?

Igyekezzünk a telepítések elvégzésével is. Szőlőt kétféle módon telepíthetünk. Homokos talajon simavesszőt ültethetünk fúróval. A fúróval történő ültetés esetén beiszapolást végezzünk. Kötöttebb területen, oltványokat ültessünk gödörbe. A gödörbe történő ültetésnél lehetőségünk van a gyökérzóna kellő tápanyaggal történő ellátására, szerves trágyával és műtrágyával. A műtrágyákból válasszuk a klórmentes készítményeket.

Ültetés előtt egy nappal a gyökereket áztassuk vízben. Fúróval történő ültetés estén a gyökereket rövidebbre 1-2 cm hosszúságúra, gödörbe történő ültetés estén hosszabbra 5-10 cm-re vágjuk vissza. Mindkét módnál az elültetett vesszők földfeletti részét takarjuk be földdel, így védjük a kiszáradástól.

 

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!