szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mi kell egy jó laptop asztalhoz?

Scheftsik Tamás, 2013. aug. 01.


Az emberek többsége ma már nem tart otthon asztali számítógépet. Hiszen a laptopok teljesítménye is egyre jobb, ráadásul ezek az eszközök mobilisak, így nem kell egy külön asztalt fenntartani csak azért, hogy az ormótlan gép azon állhasson.

Mi kell egy jó laptop asztalhoz?

Igaz, ennek ára van, hiszen a lapotop-használók körében gyakoribb a hátfájdalom, a zsibbadás, és nem tudnak folyamatosan a gép előtt ülni. Ezen hibák kiküszöbölésében lehet hasznunkra egy laptop asztalka, de csak akkor, ha a megfelelő kivitelt választjuk, azokkal az extrákkal, amik segítik a munkavégzésünket.

Ölben

Azok az asztalok, melyek lehetővé teszik nekünk, hogy a fotelban, vagy a kanapén ülve is laptopozhassunk, nem rendelkeznek lábakkal. Nem is annyira a gép tartása, mint inkább a mi kényelmünk a funkciójuk. Lényegében arról van szó, hogy az alsó párnázatnak köszönhetően a laptop nem nyomja a lábunkat, és nem melegíti a combunkat. Hogy igazán jó darabot vegyünk, nem árt, ha magának a tartónak azért a kényelmen kívül valamilyen funkciója is van. Érdemes olyan modelleket választani, melyekben beépített szellőztetőt is találunk. Ez a kis szerkezet segít hűteni a gépet, amivel az élettartamát megnövelhetjük egy ilyen, egyáltalán nem olcsó, hordozható számítógépnek.

Ágyon

A második nagyobb csoport a laptop asztalkák között már valóban sokkal inkább emlékeztet egy asztalra, mint egy kis kiegészítőre. Ezek a szerkezetek kihajtható lábakkal rendelkeznek, de lényegében az ölben tartás is lehetséges, csak éppen nem túl kényelmes. A lényegük, hogy olyanok, akár egy kis reggeliző asztalka, mellyel az ágyba lehet vinni a reggelit. Csak itt a gépet lehet bevinni a nyoszolyára (hogy ez mennyire jó, azt most ne feszegessük).

Természetesen a fotel és a kanapé is elbír egy ilyen asztalkát, abban az esetben, ha azok elég szélesek, különben sajnos erősen billegne az alkalmatosság, és nem tudnánk a gépre figyelni. Hasznos kis szerkezet, főleg akkor, ha ebben is találhatunk beépítve plusz ventillátort, és mondjuk egy kis led fényforrást, hogy éjszaka, csak a billentyűzetet megvilágítva is dolgozhassunk a laptopon. Vannak olyan kivitelek, melyek még egy plusz funkcióval rendelkeznek: az oldalukon több USB port is van, amiket egy kis kábel segítségével a géphez lehet csatlakoztatni, és így több hordozható eszköz is a laptophoz köthető.

Talpon

Az igazi laptop asztalok olyan kivitelek, melyek maguk is rendelkeznek lábakkal. Ezek természetesen állítható magasságúak kell, hogy legyenek. Az is fontos, hogy az asztal lapja ne csak akkora legyen, mint a gép, hiszen sok esetben egy egér, egy jegyzetfüzet, vagy bármilyen más apróság is helyet kell kapjon a laptop mellett. Fontos, hogy a lábak laposak, de stabilak legyenek. Erre azért van szükség, hogy az egész könnyen mozgatható legyen, és beférjen bármilyen ülőalkalmatosság alá, amin éppen dolgozni szeretnénk. Nem mindegy ugyanis, hogy nekünk kell-e előrehajolva, görnyedezve lenni egész nap, vagy az eszköz kialakítása lehetővé teszi, hogy az mozogjon helyettünk, mi pedig egyenes háttal, kényelmesen csinálhassuk a dolgunkat.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!