szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mi lehet az oka az őszibarack rothadásának

guest     30 napja     0 megtekintés
Az 5 éves őszibarack fa második évben termett, most nagyon bőséges a termése. Ebben a nagy melegben rendszeresen öntöztem, mikor a szemek fejlődtek (a nagyságuk nőtt). Most, mikor már érik, (ököl nagyságú termést hozott) akkor szinte az összes termés még az éretlen állapotában kívülről kezd rohadni. A belseje egészséges. Azonban több termésen is és a fa ágakon is macskaméz van, amely a barack húsában is látható, de ettől még fogyasztható lenne, ha megérne. Kérdésem, hogy mi az oka a rothadásnak? Mire figyeljünk a következő évben, mert ilyent még nem láttam és nagyon sajnálom, hogy az egész termésből nem tudunk enni. Rendszeresen lett permetezve, néhány levélen korábbban megjelent egy kis fodrosodás, de a permetezés által a folyamat megállt. Kívülről nem látszik, hogy mi okozza a rothadást. A kertbe sok a darázs, poloska is és a hangya is van a barack fán. Lehet, hogy ezen kártevők kezdik meg és rohad utánna? A 4. képen a még egészséges barack van, de holnapra az is olyan rohadt lesz, mint a többi. Tisztelettel és köszönettel várom válaszát.
0
0
szavazat
Mi lehet az oka az őszibarack rothadásának Mi lehet az oka az őszibarack rothadásának Mi lehet az oka az őszibarack rothadásának Mi lehet az oka az őszibarack rothadásának


0 Hozzászólás


Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.