szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

Zsoldos Károly     542 napja     0 megtekintés
Régi műveletlen gyepterületet felkapáltam, gyomtalanítottam és babot ültettem bele. Szépen ki is kelt és amikor 4-5 cm magas lett és levelei kezdtek fejlődni a földtől 1 cm magasságban a szárát és a leveleket lerágta valami. Hogyan tudok ellene védekezni és milyen kártevő rágta le a babot. (zárt kert, családi házas környezetben)
0
0
szavazat


4 HozzászólásVarga László
2019. jún. 27. (524 napja)
Szerintem inkább píthium gombára utal a kép, mert a rovarok inkább a szárnyakat rágják, nem fölötte egy centivel de én ezt ebből a képből meg nem mondom!
Richard Vojta
2019. jún. 20. (530 napja)
Itt van egy pár kép
Kattintson a képre a nagyításhoz
Richard Vojta
2019. jún. 20. (530 napja)
Én is az idén pont így jártam. A futó babomat valami, 1 centis magasságban elcsípte, némelyiket a földtől 0,3-0,5 cm magasságban. A csemege kukoricaszárát úgyszintén. Az elcsípett növényrészeket néha máshol találtam meg, de ez lehetett szél is. Én se tudom mi tévő legyek. Gondoltam, hogy lótücsök, leraktam mérget is, de semmilyen haszonnal. Most azonban elég sok a cserebogár, lehet, hogy ő a felelős.Már gyanakodtam madárra is, illetve rágcsálóra is. Egy patkányt fogtunk a tacskómmal, amely a burgonyát kiette és a zöld szárait elrágta. Kész járatrendszert alakított ki a burgonyásban.
Varga László
2019. jún. 09. (541 napja)
Egy kép sokat segítene!


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.