szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Miért kókad és barnul a vitorlavirágom levele ?

Nagy Tamás     2 604 napja     286 megtekintés
Nagyon kókadnak és barnulnak a vitorlavirágom levelei. Nem tápoztam a növényt eddig, most vasárnap azonban megtettem, de (egyelőre) nem mutat javulást. Mit tudnának tanácsolni, mit tegyek ? Válaszukat előre is köszönöm !
0
0
szavazat
Miért kókad és barnul a vitorlavirágom levele ?


3 HozzászólásMártha Izabella
2014. dec. 05. (2 602 napja)
Kedves Tamás!

Ebben az esetben elképzelhető, hogy a talaj tápanyagtartalma alacsony ezért ilyen a levele. Javaslom a Wuxal Super tápoldat alkalmazását, amelynek a tartalma minden szobanövénynek megfelel.
További információ: http://www.szepzold.hu/wuxal_super_2_dl

Üdv: M. Izabella
Nagy Tamás
2014. dec. 05. (2 603 napja)
Kedves Izabella !

Köszönöm válaszát ! A vitorlavirágot alig pár hónapja ültettem át egy 12 cm átmérőjű cserépből egy 17 cm-esbe. Nem okozhatja a tápoldatozás hiánya a barna foltok megjelenését a növény levelein ? Próbáltam utánanézni a neten, és több helyen is írják, hogy kéthetente vagy havonta mindenképpen szükséges a növény tápoldatozása. Nagyon szeretném megőrizni a vitorlavirágom egészségét. A NASA kutatásai alapján ez az egyik legjobb légtisztító, oxigéntermelő növény, és valóban, amióta megvan, jobb a közérzetem és nagyon jól tudok aludni is. Vettem még egyet a még biztosabb hatás érdekében :)

Üdv : Nagy Tamás
Mártha Izabella
2014. dec. 05. (2 603 napja)
Kedves Tamás!

A vitorlavirág nagyon sok vizet igényel és ha nincs a növényen semmilyen betegségre utaló jel, akkor valószínű ez lehet a probléma. Javaslom, hogy a cserepet tegye bele egy vízzel töltött nagyobb edénybe és alaposan áztassa be a virágföldet. A kép alapján az is látszik, hogy a növény kezdi kinőni a cserepet, ezért tavasszal érdemes lenne nagyobb cserépbe ültetnie.

Üdv: M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.