szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Miért sárgul foltokban a frissen lerakott gyepszőnyeg?

Kondacs Réka     592 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szakértő!
Április elején lett leterítve gyepszőnyeg, kertészek által. 1-2 hét után sárga foltok jelentek meg rajta. a Kertész szerint az ivartalanított szuka kutya vizelete miatt, egy kertészeti szaküzlet eladója pedig arra tippel, hogy a föld nem lett rendesen gyomirtózva.
Kérném segítségét, illetve mit tudunk kezdeni, ha tényleg a vizelet a probléma?

Köszönöm!
0
0
szavazat
Miért sárgul foltokban a frissen lerakott gyepszőnyeg? Miért sárgul foltokban a frissen lerakott gyepszőnyeg? Miért sárgul foltokban a frissen lerakott gyepszőnyeg? Miért sárgul foltokban a frissen lerakott gyepszőnyeg?


2 HozzászólásKondacs Réka
2019. ápr. 25. (590 napja)
Kedves Izabella!
Köszönöm gyors válaszát!
Van, ami négyzet alakú, és min. 15 cm hosszú, illetve ahova direkt néztük, hova pisilt, ott nem sárgult be 5 nap után se.
Esetleg gombafertőzés nem lehet a kép alapján?
Mártha Izabella
2019. ápr. 24. (591 napja)
Kedves Réka!

A fotók alapján ha ilyen szabályos kör alakú a folt, akkor én is inkább kutya vizeletre gondolok, feltéve ha van Önöknek. Van olyan gyomirtó, aminek van talajon keresztül is tartamhatása, de ez ritka eset, mert leggyakrabban totális gyomirtót (glifozát) szoktak használni.
Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.