szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Miért sárgulnak, barnulnak a levélvégek ?

Szőke Alexandra     630 napja     0 megtekintés
Üdv. Már kb. 1,5 éve megvan nekem ez a vitorla virágom. Gyönyörűen hozza az új leveleket, de a régi levelek elbarnulnak. Ezeket mindig levágom, de jobb lenne inkább a gond okát megszüntetni. Épp virágozni készül, úgyhogy nem gondolom hogy rossz helyen lenne, DK, déli fekvésű ablakban van. A másik virágom ami kérdéses, az a sárkányfa. Inkább Nyugati fényt kap, kevesebbet. Ő is hajt, de szintén bár múlnak a levél csúcsok, leesnek az alsó levelek. És a harmadik növénykém egy Jucca. Ő róla is szintén ezt tudom mondani. Ő viszont picit hidegebb helyen van, pár fok lehet a különbség. És szinten nyugati fényt kap, de ő sincs közvetlen az ablak mellett. Köszönöm válaszát.
0
0
szavazat


1 HozzászólásMártha Izabella
2019. ápr. 24. (587 napja)
Kedves Alexandra!

Elképzelhető, hogy ezek a növények nagyon alacsony páratartalmú helyen vannak. Javaslom, hogy néha levélpermettel öntözze meg őket. Érdemes néhány alkalommal általános tápoldatot is tenni a levélpermetbe pl. Wuxal Super (http://www.szepzold.hu/wuxal_super_05_liter ), hogy közvetve érje a tápanyag a dísznövényeket.

Üdv, M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.