szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Milyen betegsége lehet a babérfámnak?

Kovács Éva     2 491 napja     177 megtekintés
Szeretnék érdeklődni babérfácskámmal kapcsolatban:kb 40 cm,szépen bontogatja a leveleit,hozott új ágat.Viszont vmi tetűfélének a nyomait találom mostanában a levelinek fonákján,melytől megbarnulnak,ragacsosak lesznek a levelek,a főér mellett pedig nehezen látható,fehér peték? vannak?
Mivel tudom kezelni?

Szeretnék még érdeklődni -bár nem tudom a fajta nevét,csak a fűszer árustól vettem - mekkorára nőhet meg?

Előre is köszönöm.
0
0
szavazat


4 HozzászólásKovács Éva
2015. febr. 18. (2 482 napja)
Köszönöm Radica
radica947
2015. febr. 18. (2 483 napja)
Kedves Éva, bocs, hogy ismeretlenül beleavatkozom, csak szeretném mondani, mert nekem is van babérlevelem, hogy nem télálló, fagymentes helyen kell teleltetni. Én nem szoktam kiültetni, mert egyszerűbb csak a megfelelő nagyságú cserépbe ültetni, és kitenni a kertbe. Nagyon szereti a meleget. A mostani növényemet tavasszal kaptam, kb 20 cm magas volt, most 60 cm, de van egy másik, amelyik már másfél méter. Az alsó sötétebb és keményebb leveleket használom főzésre, nagyon jó íze van.
Kovács Éva
2015. febr. 11. (2 489 napja)
Nagyon köszönöm és egyébként mekkorára fog megnőni,mert nagyon igyekszik? Azt gondoltam,mikor hazavittem a piacról,hogy aprócska marad.Kertbe ki lehet majd ültetni vagy csak tavasztól őszig bírja a mi éghajlatunkon?
Mártha Izabella
2015. febr. 11. (2 490 napja)
Kedves Éva!

Leírása alapján gyapjas tetű lehet a növényén. Ajánlom, hogy alaposan mossa le a levelek fonákát, majd permetezze le Gazelle Vital-lal.
Bővebb információt itt talál: http://www.szepzold.hu/szobanovenyek

Üdv,
M.Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.