szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Milyen fát ültessek

Jánosi Lajosné     1 807 napja     0 megtekintés
Tisztelt Cím,
teraszunktól kb. 50-60m-re egy 3 emeletes bérház van, ahonnan mindent látni, ami nálunk történik. Először arra gondoltam, hogy a terasz elé sűrű futónövényes rácsot teszek, de ez az én rálátásomat a kertemre is takarná. Jobb megoldásnak tűnik mondjuk 3 olyan fát ültetni a terasz elé, amelyik lombkoronája 2 - 2,5 m magasan kezdődik, de nem ér az égig, csak mondjuk olyan 4 m-re. És az nagyom jó lenne, ha ezt a magasságot hamar elérné. A képeken talán látszik, hogy a kerítéstől kb.20-30m-re vannak a bérházak.
Tudná nekem ilyen fát ajánlani? A terasz szélessége 6 m, ezt kellene takarni.
Válaszukat, segítségüket előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Jánosi Lajosné
Tiszafüred
0
0
szavazat
Milyen fát ültessek Milyen fát ültessek


1 HozzászólásMártha Izabella
2016. okt. 12. (1 803 napja)
Kedves Érdeklődő!

A császárfa az egyik leggyorsabban növő fa, de ez néhány év alatt akár 8-10 m magasra is megnőhet. Amit én javasolnék, az inkább a leylandi ciprus lehetne a kerítés elé. Ez a növény viszonylag gyorsan nő és hamar elérné a kellő magasságot. Néha érdemes a tetejét levágni, akkor nem nő tovább, illetve vissza lehet vágni a kellő magasságig és emellett még sűrűsödik is.
Azért is javasolnám a leylandi ciprust, mert az a gyepét és a kiskertjén nem árnyékolná be nagyon.
Üdvözlettel,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.