szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mire ügyeljünk, ha gyermekünknek kerti medencét vásárolunk?

Szépzöld, 2017. jún. 28.


A nyári hőség egyre sürgeti a házi megoldásokat, hogy egy kicsit könnyebben vészeljük át a kánikulát.

Mire ügyeljünk, ha gyermekünknek kerti medencét vásárolunk?

Nincs ez másként a gyermekeink esetében sem, hiszen az ő jólétük és egészségük természetesen még a sajátunknál is fontosabb – ilyenkor pedig igyekszünk számukra olyan megoldást keresni, ami nem csak komfortosabbá teheti a szabadban eltöltött perceket, de a világon talán az egyik legszórakoztatóbb dolog is: a kerti medence!

Az első és legfontosabb dolog, amit jó, ha megjegyzünk, mielőtt féktelen fürdőzésekbe bocsátkozunk csemeténkkel: ha felfújtuk, felállítottuk a gyerekeknek szánt kerti medencét, ügyeljünk arra, hogy minél gyakrabban cseréljük benne a vizet, és mindenképpen használjunk valamely erre alkalmas fertőtlenítőszert. A sekély tiszta csap- illetve kútvízben ugyanis képesek a baktériumok és gombák hamar megtelepedni, ezek pedig az emésztőrendszerbe jutva komoly fertőzéseket okozhatnak, melyek akár szövődményekkel is járhatnak. Ilyen fertőzések tünetei a következők lehetnek: láz, émelygés, hányinger, hányás, fejfájás, hasmenés, hasi görcsök, stb. Ha ezeket vagy ezek valamelyikét észleljük gyermekünkön, vagy akár saját magunkon, mielőbb keressük fel háziorvosunkat!

A kerti pocskolás közepette ne feledkezzünk meg a magas faktorú naptej használatáról sem! Nagyon fontos, hogy ne közvetlen a fürdőzés előtt kenjük be a kicsi bőrét a krémmel, hiszen kb. 15-20 perc a szer hatóideje. Két megmártózás között se hanyagoljuk el a krémezés felfrissítését időnként! Kevesen tudják, de nagyon fontos információ: a tavalyi naptejet jobb, ha kidobjuk, hiszen a felbontást követő néhány hónapban a felére csökken a dobozra írt faktorszáma!

A nap káros sugarai ellen védjük meg gyermekünk fejét könnyű anyagból készült nyári kalappal, sapkával – lehetőleg olyannal, ami a kis szemére is árnyékot vet – így elkerülhetjük a veszélyes napszúrást is. A célnak természetesen az is megfelel, ha felszerelünk egy terebélyes napernyőt a medence közelébe, így talán sokkal tágabb, szabadabb lesz a kicsi mozgástere is a vízben. Ha azonban szédülést, zavartságot, gyengeséget, szokatlan mértékű szomjúságot, fejfájást, hányingert, hányást tapasztalunk gyermekünkön, vigyük orvoshoz, és néhány napig mindenképpen tartsuk ágyban, lehetőleg minél tovább, nyugalmi helyzetben – és ügyeljünk arra, hogy elég tiszta folyadékot vegyen magához, és minél több vitamint, hűs gyümölcsöt!

A házi strandolást pedig – bármilyen nehéz is kibírni – igyekezzünk vagy a reggeli, vagy pedig a késő délutáni órákra időzíteni – szó szerin sok fejfájástól kímélhetjük meg magunkat, és persze gyermekünket is!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia